מתכון: קאפקייקס שוקולד ללא גלוטן בציפוי מייפל טבעי

את המתכון הכיפי הזה אפשר להכין גם כעוגה (ראו הוראות בהמשך) ולצפות בציפוי מפתיע שפותר מהצורך באבקת סוכר. אם חיפשתם עוגה או קאפ-קייק ליום ההולדת של הילד/ה ללא גלוטן – זהו הפתרון שלכם!  הערה: כדי לתת לקאפ-קייק/עוגה מרקם קליל במיוחד, אני מנפה את קמח השקדים דרך מסננת רשת ומודדת 1 כוס קמח מנופה. התהליך נותן לעוגה אווריריות, ואת כל מה שנשאר במסננת אפשר פשוט לזרוק בחזרה לקופסת קמח השקדים.

 

עוד ב-Onlife:

 

חומרים ל- 12 קאפקייקס או עוגה בגודל 22 ס"מ:

150 גרם עיסת תמרים, חתוכה לקוביות גסות

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

2 ביצים

2 כפיות תמצית וניל טבעית

1 כוס קמח שקדים, מדוד לאחר ניפוי

1/3 כוס קמח טפיוקה או קורנפלור

¼ כוס קמח אורז מלא, רצוי טחון דק ואבקתי

¼ כוס קקאו

1 כפית נס קפה (לא חובה)

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית אבקת סודה

2 כפות חומץ, עדיף חומץ תפוחי עץ

½ כוס יוגורט או רוויון

      ¼ כוס סירופ מייפל אמיתי, אגבה או דבש

 

 

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית שקעים במנג'טים או משמנים בחמאה תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ ו"מקמחים" בקמח שקדים או קקאו (אפשר לוותר על השימון ולרפד בעיגול נייר אפייה בתחתית ורצועת נייר אפייה "מודבק" לדפנות בעזרת כמה טיפות מים).

2. מורידים את החתיכות הקשות של ראשי התמרים, במידה ויש, ומניחים עם  החמאה בקערת מערבל חשמלי. מפעילים את המערבל על מהירות בינונית ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה, שחומה וקרמית, לאחר כ-4-5 דקות. מדי פעם כדאי לעבור על הדפנות בעזרת לקקן ולהכניס את מה שנדבק לתוך התערובת. מוסיפים ביצים, וניל, חומץ ודבש וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מנפים את קמח השקדים דרך מסננת רשת (לא דקה מאד) עד לקבלת כוס קמח שקדים מנופה ומניחים בקערה בינונית (את יתר קמח השקדים אפשר להחזיר למיכל אחסון של קמח השקדים). מנפים פנימה את קמח הטפיוקה, קמח אורז מלא, קקאו, קפה, אבקת אפייה וסודה.

4. מנמיכים את מהירות המערבל  ומוסיפים את תערובת החומרים היבשים לסירוגין עם היוגורט. מערבבים היטב ויוצקים לתבנית קאפ-קייק או לתבנית עגולה. אופים בתנור שחומם מראש כ-25 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי. מסננים לחלוטין לפני הוצאה מהתבנית ו/או מצפים בציפוי מייפל.

 

 

חומרים לציפוי מייפל מפתיע:

2 חלבוני ביצים גדולות

½ כוס סירופ מייפל אמיתי או סירופ אגבה

 

על דמיון, פרופורציות וכדורי שוקולד

מתכון מופלא לכדורי שוקולד על מקל מצופים שוקולד לבן וגם כמה תובנות על החיים
לכתבה המלאה

1. יוצקים את המייפל לסיר קטן ומביאים לרתיחה על אש בינונית-נמוכה, תוך בחישה מדי פעם. מבשלים כ-5 דקות על אש נמוכה, עד לקבלת צבע כהה יותר. מורידים מהאש ומצננים מעט.

2. בינתיים, טורפים את חלבוני הביצים במערבל חשמלי עד לקבלת מרקם יציב לחלוטין. מפעילים את המערבל על מהירות בינונית ומוסיפים את המייפל החם בטפטוף לתוך חלבוני הביצים, עד שכל המייפל מתערבב ומתקבל מרקם לבן ואוורירי, כמו ענן. אם לא משתמשים מיד, ניתן לשמור אותו בכלי סגור במקרר עד 5-6 שעות (לאחר מכן הוא מתפרק לנוזלים וחלבוני ביצים). לשימוש מיידי, מורחים את הציפוי על הקאפ-קייק בעזרת סכין עבה או פאלטה ומגישים. ניתן לקרר ללא כיסוי עד למועד הגשה.

 

המתכון מתוך "בריא וטעים", חוברת חדשה של מתכונים בריאים וטעימים שהכינה עבור האגודה למלחמה בסרטן פיליס גלזר. בחוברת ניתן למצוא מגוון מתכונים ייחודיים, בריאים, מהירים להכנה וטעימים. לכל מתכון צורף טיפ ייחודי.

תגובות (0)
הוסף תגובה