(המתכון מתאים לשני לחמים)
עוד ב-Onlife:
רשימת חומרים:
1 כוס חלב
3/4 1 כוסות מים פושרים
חצי כוס דבש או סירופ מייפל
1/2 קובייה של שמרים טריים/ 1/2 שקית שמרית
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן חמניות
1/2 כוס שיבולת שועל
1/3 כוס סובין חיטה
1/2 כוס פשתן
1/2 כוס גרעיני חמניות
1/4 כוס שומשום מלא
1/4 כוס גרעיני חמניות
1/2 כוס קמח מלא
1/2 4 כוסות "קמח לחם"
לציפוי:
מעט מים
2 כוסות גרעינים/ דגנים.
אופן הכנה:
מתכון מהיר לטבעונים: ממרח קישואים
היפטרו מהדעות הקדומות: מתברר שקישוא אפשר לאכול גם בלי לבשל אותו. כל מה שצריך זה מיקסר, תבלינים ואגוזים. מתכון לטבעונים, אבל לא רק, לכריך דל קלוריות של טופו וממרח קישואים
1. בקערה מערבבים את החלב, מים פושרים, שמרים ודבש.
2. במיקסר עם "וו לישה" מערבבים במהירות איטית את הקמח המלא, "קמח לחם" והמלח. מוסיפים את הקערה עם השמרים והנוזלים ולשים כ- 3 דקות במהירות איטית. מגבירים את המהירות לבינונית ולשים עוד כ- 5 דקות, ותוך כדי מוסיפים לסירוגין את השמן, מנמיכים את המהירות לאיטית ומוסיפים את כול הדגנים והגרעינים עד שמתפזרים היטב בבצק.
3. מעבירים לקערה מכסים ומתפיחים כשעתיים בטמפ' המטבח. הבצק יכפיל את נפחו.
4. מחלקים את הבצק ל 2 חלקים שווים ויוצרים מכל אחד מהם כדור ומשאירים כ- 15 דק' על שולחן העבודה מכוסה במגבת מטבח, לאחר מכן יוצרים את הצורה הסופית- "כיכר לחם אובלית" ומצפים בתערובת הגרעינים.
5. מתפיחים כשעה.
6. מחממים את התנור ל- 200 מעלות מכניסים תבנית עם הלחם ותבנית נוספת בתחתית עם כוס מים חמים, ואופים כ- 45 דק' עד שהלחם מעט שחום ויציב.
7. מצננים היטב בגמר האפייה לפני שפורסים את הלחם.