לרוב מטגנים סמבוסקים, אבל כשהם אפויים הם לא פחות טעימים ויותר קלילים. שימו לב: הבצק זקוק למנוחה של לילה במקרר.
חומרים ל-40-35 מאפים:
לבצק:
41/2 כוסות (625 גרם) קמח
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
2/3 שקית (30 גרם) שמרית
11/4 כוסות (300 מ"ל) מים
21/2 חבילות (250 גרם) חמאת תנובה
2 חלמונים
למלית:
1/2 חבילה (400 גרם) מדליוני תרד מוקפאים של “סנפרוסט”, מופשרים וסחוטים היטב
1 קופסה (250 גרם) גבינת פטה עיזים 16% מסדרת “פיראוס” מפוררת
1 גליל גבינת עיזים “פרומעז” של תנובה
50 גרם גבינת “גלעד-קצ'קבל” של תנובה מגוררת דק
1 שקית (200 גרם) פתיתי “עמק” למאפים
3 כפות פירורי לחם
1 חלמון
פלפל שחור גרוס טרי
אגוז מוסקט מגורר טרי
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
1. מכינים את הבצק ומתפיחים: לשים את החומרים במיקסר עם וו לישה 8 דקות עד לקבלת בצק גמיש. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים להכפלת הנפח או משאירים לילה במקרר.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. מכינים את המלית: שמים את כל החומרים בקערה ולשים היטב (ממש כמו בצק) לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.
4. ממלאים, מעצבים ואופים: חוצים את הבצק על משטח מקומח קלות ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 4-3 מ”מ. קורצים עיגולים בקוטר 12 ס”מ.
5. מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מן המלית ומקפלים לשניים. מהדקים היטב את השוליים בעזרת מזלג או בצביטות. מורחים בביצה ומפזרים שומשום. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. אופים כ-20 דקות עד שהמאפים מזהיבים ומגישים חמים.