פלוטים (מקלות לחם) עם פצפוצי גבינה
לבצק:
500 גר' קמח שטיבל 2
150 גר' שיפון
12 גר' שמרים יבשים
12 גר' מלח
40 גר' סוכר
450 גרם מים
250 גר' גבינת תום עיזים הנוקד חתוך לקוביות קטנות
צרור עירית שום קצוץ
צילום: קרן אופן לוזון
אופן ההכנה:
לשים כ-15 דק' עד לבצק רך ואלסטי, מכסים במגבת ומחכים כשעה (עד להכפלת גודלו של הבצק).
מחלקים את הבצק לכדורים של 70 גר', מגלגלים ומניחים על משטח עם רווחים. מכסים ומחכים עוד שעה נוספת.
מחממים תנור ל-240 מעלות ומתחילים לפתוח את הכדורים למקלות דקיקים. מניחים על תבנית עם מרווחים בין המקלות ונותנים עוד מנוחה של כחצי שעה.
אופים כ-12 דק'- עד להזהבה ומגישים.
ומיכל אומרת:
מדובר במתכון פשוט וטעים להפליא! הפלוטים יוצאים פריכים ומיוחדים והשבבים של הגבינה בפנים מתפצפצים בפה ומספקים "הפתעות" קטנות בתוך הלחם. כיף!