העוגה שלפנינו מורכבת משכבות אוראו וביניהם קציפת גבינה קלילה להכנה ומענגת ולציפוי – גנאש שוקולד חלב עשיר ומענג.
אז כשמתחשק לכם לאכול עוגת גבינה מענגת, בלי להשקיע שום מאמץ, בעיקר כשהטמפרטורות עולות ולא מתחשק לחמם תנור – זו העוגה בשבילכם.
לתשומת לבכם – העוגה הזו במיטבה לפחות יומיים לאחר הכנתה. אם תנסו לטעום אותה לפני כן, היא פשוט לא תהייה מענגת וממכרת כפי שהיא יכולה להיות.
להלן המצרכים הן לעוגה בקוטר 20 ס"מ, והן לעוגה בקוטר 26 ס"מ:
המצרכים להכנת עוגה בתבנית בקוטר 20 ס"מ:
2 חבילות של עוגיות אוראו (32 עוגיות)
חצי כוס חלב לטבילת העוגיות
250 גרם גבינה לבנה 5%
200 גרם שמנת חמוצה
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס אבקת אינסטנט פודינג וניל
לגנאש:
100 גרם שוקולד חלב
20 גרם שוקולד מריר
חצי כוס שמנת מתוקה
המצרכים להכנת עוגה בתבנית בקוטר 26 ס"מ:
4 חבילות של עוגיות אוראו (64 עוגיות)
כוס חלב לטבילת העוגיות
500 גרם גבינה לבנה 5%
200 גרם שמנת חמוצה
500 מ"ל שמנת מתוקה
2/3 כוס סוכר
1/4 כוס אבקת אינסטנט פודינג וניל
לגנאש:
150 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
- להכנת מלית הגבינה – מעבירים את הגבינה, השמנת החמוצה, השמנת המתוקה, הסוכר ואבקת הפודינג לקערת מערבל, ומקציפים עד לקבלת קציפה יציבה.
- טובלים קלות (ממש טבילונת קצרצרה) עוגיות אוראו בחלב, ומניחים בתחתית התבנית. בין העוגיות יישארו חורים. זה בסדר…
- מעבירים מחצית מקציפת הגבינה אל מעל לשכבת העוגיות.
- טובלים קלות עוגיות נוספות לכיסוי קציפת הגבינה.
- מעבירים את המחצית השניה של קציפת הגבינה לתבנית.
- מעבירים למקרר לקירור
- לאחר התייצבות העוגה, כשעה לאחר שהכנסנו את העוגה למקרר, מכינים את גנאש השוקולד: מעבירים את השוקולדים והשמנת המתוקה (שמיועדת לגנאש) לסיר קטן, על אש נמוכה וממיסים תוך ערבוב מתמיד – עד לקבלת תערובת אחידה.
- מסירים את הגנאש מהאש, ומערבבים פנימה כפית ליקר אמרטו או ברנדי.
- מניחים לגנאש להצטנן לחום החדר, תוך ערבוב מדי כמה דקות.
- לאחר שהגנאש הצטנן – מוזגים אותו בזהירות לציפוי העוגה.
- אפשר לפזר מעל העוגה פירורי עוגיות אוראו לקישוט.
- מכסים את העוגה בניילון נצמד, ומאחסנים במקרר לפחות ללילה, עדיף יומיים שלמים!!