אתמול בערב אחותי קפצה לבקר, השאלה הראשונה שלה היתה "איזה מאפה את מכינה לארוחת ערב"?
מכאן לכאן, ומאחר וכמה דקות לפני כן הכנתי רולדות תמרים מבצק שק"מ (שמנת-קמח-מרגרינה), החלטתי לאפות מעין רולדות ממולאות בגבינות, ומה שעוד אמצא במקרר.
מהבצק הנוח והנעים שנוצר הכנתי פיציות -שבלולי קטשופ, גבינ"צ ובולגרית וכן מעין רולדות / מאפים ממולאים בכרובית מבושלת שנותרה מיותמת במקרר.
ברור שיצא מעולה! לגמרי דרך נהדרת לסיים את חג שבועות
חומרים:
2.5 כוסות קמח רגיל
1/2 שקית אבקת אפיה
מלח, פלפל שחור
100 גרם חמאה
100 גרם מחמאה
1 גביע שמנת חמוצה
למלית:
2-2.5 כוסות כרובית מבושלת, מקוררת חתוכה לחתיכות בינוניות
חופן נדיב של גבינה בולגרית מפוררת
1כוס פירורי גבינה צהובה
1 ביצה
לציפוי, ביצה טרופה, סומסום או קצח, פרג – מה שאוהבים.
הכנה:
מערבבים את כל חומרי הבצק לתערובת אחידה, לשים מעט ומניחים בצד.
אני חילקתי את הבצק לארבעה חלקים, רידדתי כל עלה בנפרד לעובי כחצי ס"מ בערך, פחות או יותר.
את כל חומרי המלית עירבבתי היטב יחדיו, הביצה "מדביקה" ומאחדת את התערובת רצוי לא לוותר עליה.
על גבי כל דף בצק מרודד הנחתי שכבה יפה של מלית, גלגלתי לרולדה חלק אחד מן הבצק, את החלק האחר שיטחתי כפאי דק מכוסה בצק מכל צדדיו.
משחתי בביצה טרופה, מעט סומסום מעל ולתנור אפיה בחום בינוני גבוה, עד להזהבה יפה.
בתיאבון.