* מתאים לתבנית פאי מתפרקת 26 ס"מ
המצרכים לקלתית (בצק התחתית):
125 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
200 גר` קמח
1 חלמון
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר לבן
מעט טימין
1 שן שום כתושה
2 כפות מים קרים
הכנת הקלתית:
ערבבו במעבד המזון את הקמח, החמאה המלח והסוכר, בפולסים קצרים עד לקבלת מסת פרורים גסים.
בקערה קטנה ונפרדת ערבבו את החלמון, המים, השום הכתוש והטימין. והוסיפו אל מסת הפרורים. המשיכו לערבב עד לאיחוד הבצק. (ברגע שהבצק מתאחד להפסיק את פעולת המעבד)
הוציאו את הבצק מהמעבד, עיטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר למנוחה של חצי שעה לפחות.
לאחר הקירור, רדדו את הבצק לעובי של כ- 1/2 ס"מ ורפדו את תבנית הפאי. חוררו מעט בעזרת המזלג את התחתית והכניסו למקפיא לכ- 10 דקות.
הניחו מעל הבצק נייר אפיה ומעליו פזרו גרגרי חומוס או שעועית לבנה יבשה (על מנת שייתנו משקל כבד שימנע את תפיחת הבצק)
הכניסו לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 15 דקות.
הוציאו מהתנור, צננו מעט את הקלתית הורידו את נייר האפיה והחומוס. והניחו בצד.* מתאים לתבנית פאי מתפרקת 26 ס"מ
המצרכים לקלתית (בצק התחתית):
125 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
200 גר` קמח
1 חלמון
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר לבן
מעט טימין
1 שן שום כתושה
2 כפות מים קרים
הכנת הקלתית:
ערבבו במעבד המזון את הקמח, החמאה המלח והסוכר, בפולסים קצרים עד לקבלת מסת פרורים גסים.
בקערה קטנה ונפרדת ערבבו את החלמון, המים, השום הכתוש והטימין. והוסיפו אל מסת הפרורים. המשיכו לערבב עד לאיחוד הבצק. (ברגע שהבצק מתאחד להפסיק את פעולת המעבד)
הוציאו את הבצק מהמעבד, עיטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר למנוחה של חצי שעה לפחות.
לאחר הקירור, רדדו את הבצק לעובי של כ- 1/2 ס"מ ורפדו את תבנית הפאי. חוררו מעט בעזרת המזלג את התחתית והכניסו למקפיא לכ- 10 דקות.
הניחו מעל הבצק נייר אפיה ומעליו פזרו גרגרי חומוס או שעועית לבנה יבשה (על מנת שייתנו משקל כבד שימנע את תפיחת הבצק)
הכניסו לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 15 דקות.
הוציאו מהתנור, צננו מעט את הקלתית הורידו את נייר האפיה והחומוס. והניחו בצד.
המצרכים למלית:
1 כרשה קטנה (החלק הלבן בלבד) שטופה ופרוסה
2 בצלים יבשים פרוסים לחצאי עיגולים.
2 קישואים שטופים וחתוכים לקוביות (אם הקישואים קטנים אפשר להכניס שלושה)
375 גר` קוטג` (1/2 1 קופסאות)
50 גר` גבינה צפתית או בולגרית
1 כף מיונז
2 ביצים
מעט טימין
מלח ופלפל שחור (זהירות עם המלח כי הגבינות גם מלוחות מעט)
* מעט חמאה לטיגון הירקות
ההכנה:
חממו מעט מהחמאה במחבת רחבה וטגנו את הכרשה והבצל עד להשחמה קלה. הוציאו לצלחת והניחו בצד.
הכניסו אל המחבת את שארית החמאה וטגנו את קוביות הקישואים, עד שיקבלו צבע זהוב יפה.
ערבבו יחד את הירקות, עם הגבינות, הביצים, המיונז, הטימין. תבלו במעט מלח ופלפל.
קחו את הקלתית שהכנתם קודם ושיפכו מעליה את מלית הפשטידה, ושטחו מעט את המלית כך שתמלא את כל הקלתית באופן שווה.
הכניסו לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב יפה. (זמן האפיה יכול להשתנות מתנור לתנור אצלי זה לקח כ- 35 דק`)
* הצעת הגשה: הגישו חם לצד סלט ירקות טריים וגבינות.
המצרכים למלית:
1 כרשה קטנה (החלק הלבן בלבד) שטופה ופרוסה
2 בצלים יבשים פרוסים לחצאי עיגולים.
2 קישואים שטופים וחתוכים לקוביות (אם הקישואים קטנים אפשר להכניס שלושה)
375 גר` קוטג` (1/2 1 קופסאות)
50 גר` גבינה צפתית או בולגרית
1 כף מיונז
2 ביצים
מעט טימין
מלח ופלפל שחור (זהירות עם המלח כי הגבינות גם מלוחות מעט)
* מעט חמאה לטיגון הירקות
ההכנה:
חממו מעט מהחמאה במחבת רחבה וטגנו את הכרשה והבצל עד להשחמה קלה. הוציאו לצלחת והניחו בצד.
הכניסו אל המחבת את שארית החמאה וטגנו את קוביות הקישואים, עד שיקבלו צבע זהוב יפה.
ערבבו יחד את הירקות, עם הגבינות, הביצים, המיונז, הטימין. תבלו במעט מלח ופלפל.
קחו את הקלתית שהכנתם קודם ושיפכו מעליה את מלית הפשטידה, ושטחו מעט את המלית כך שתמלא את כל הקלתית באופן שווה.
הכניסו לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב יפה. (זמן האפיה יכול להשתנות מתנור לתנור אצלי זה לקח כ- 35 דק`)