מתכון:עוגת גבינה עם בצק פריך

 

יש לחמם את התנור מראש.
 
העוגה אצלי נאפתה אחרי 45 דקות.
 
לשים לב  לעוגה לאחר 40 דקות,במידה והעוגה מתחילה להשחים לשים על העוגה ברפרוף נייר אפיה ולהמשיך לאפות.
 
חומרים לבצק:
 
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
 
3 כפות סוכר
 
1 ביצה
 
1 שקיק סוכר וניל
 
גרידת לימון
 
1 כוס וחצי קמח תופח(כוס סטנדרטית 240 סמ"ק)
 
3 כפות מים קרים(להתחיל עם 2 כפות).
 
הכנת הבצק:
 
לשים את כל החומרים במעבד מזון או ללוש ביד
 
כולל המים הקרים אם הבצק יבש מאוד להוסיף את הכף מים הנותרת
 
ללוש מעט עד שמקבלים בצק -עניין של דקות ספורות.
 
משמנים את התבנית כולל שוליים(חשוב)
 
לאסוף את הבצק ולשטח אותו בין האצבעות 
 
את הבצק משטחים רק על תחתית התבנית(ללא הדפנות).
 
דוקרים במזלג את הבצק  מכל ההצדדים על מנת שלא יתפח.
 
 
 
חומרים:להכנת העוגה
 
5 ביצים מופרדות מס'1
 
1 גביע שמנת חמוצה 9% (200 מ"ל)
 
500 גרם גבינה 5%
 
4 כפות קורנפלור
 
4 כפות אבקת פודינג אינסטנט וניל
 
3/4 כוס סוכר לעוגה או פחות-לפי הטעם
 
חצי כוס סוכר לקצף החלבונים.(בנוסף)
 
גרידת לימון
 
חצי כפית תמצית וניל.
 
הכנה:
 
מקציפים את החלבונים ,מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה.
 
מקציפים לקצף יציב.
 
בקערה נוספת: מערבבים  היטב את שאר החומרים.
 
מוסיפים בהדרגה לקערה את קצף החלבונים,אחרי כל הוספה לקפל /לערבב בעדינות
 
את כל החומרים.
 
ליצוק את תערובת הגבינה על הבצק ולהכניס לתנור מחומם מראש 170-180 מעלות
 
לאפות כ45 דקות .
 
להשתדל לא לפתוח את התנור במהלך האפיה.
 
לאחר  גמר האפיה  להוריד את התבנית לתחתית התנור לפתוח את דלת התנור ולחכות כ10 דקות
 
לאחר מכן להוציא אותה מהתנור.
 
ניתן לאחר שהגיעה לטמפרטורת החדר להקציף 1 שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר ולקשט בפירות העונה.
 
לא לפרוס את העוגה כשהיא חמה,פשוט להתאפק…..
 
העוגה טעימה גם ללא שמנת מתוקה.
 
אפשר להקפיא אחרי האפיה.
 
 
לכניסה לבלוג לחצו כאן
תגובות (0)
הוסף תגובה