פנקוטה תותים מעולה לשבועות

"אני מתה על הקינוח הזה כי הוא עדין מאוד ועדין משאיר רושם עז. התות במשרה של עצמו מעניק עומק וניתן לשחק עם התוספת הזאת לפי פירות העונה".

 

מתכון לפנקוטה רכה בתותים:

 

להכנת הפנקוטה:

1350 גר' שמנת מתוקה

450 גר' חלב

1 מקל וניל פתוח

420 גר' סוכר

7.5 דפי ג'לטין

 

אופן הכנה:

מרתיחים את השמנת עם החלב, סוכר ווניל.

לאחר רתיחה מנמיכים את האש ומצמצמים כ-10 דק'.

 

במקביל ממיסים את הג'לטין במים קרים וכשתערובת השמנת מסיימת את הצמצום ממיסים את הג'לטין פנימה.

 

מעבירים דרך מסננת דקה ומקררים בטמפר' החדר. מידי פעם מערבבים כדי שהג'לטין לא יקרש.

 

שופכים לכלי הגשה גדול ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

 

לפירה התותים:

מרתיחים 500 גר' תותים עם 300 גרם מים, 70 גר' סוכר  ולמון גראס עד להתרככות התותים. מוציאים את הלמון גראס וטוחנים באמצעות בלנדר ידני את התותים למחית עדינה וארומטית.

מקררים.

 

הגשה:

כשהכל מתקרר ומתייצב חותכים תותים באופן גס ומערבבים עם פירה התותים.

בעזרת כף הגשה גדולה מניחים בכל צלחת כף יפה של פנקוטה ועוד תות במשרה מסביב.

 

לכל מתכוני שבועות באון לייף – לחצו כאן

תגובות (0)
הוסף תגובה