לחמניות פופקורן: הנשנוש המושלם

המרכיבים:

150 גרם גרעיני תירס לפופקורן 

2 כפות שמן תירס

500 גרם קמח לחלה

20 גרם שמרים טריים

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

350 מ"ל מים

150 גרםגבינת פרמזן מגוררת

1/4 1 כפות מלח

 

1 ביצה טרופה עם מעט מים להברשת הלחמניות

 

הפופקורן

מכינים פופקורן מגרעיני התירס והשמן. מניחים בצד.

 

הבצק

מנפים את הקמח לקערה. מפוררים לתוכו את השמרים ומערבבים. מוסיפים את החמאה והמים ולשים יחד 8 דקות. מוסיפים את הפופקורן שהתקרר בינתיים, את גבינת הפרמזן והמלח. לשים כשתי דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט חמאה רכה, מכסים ומתפיחים שעה.

 

עיצוב ותפיחה שנייה

מרפדים תבנית בגיליון נייר אפייה. מחלקים את הבצק ל-25 חלקים שווים ויוצרים מהם כדורים יפים. מניחים בתבנית, מכסים בניילון ומתפיחים 45-30 דקות.

 

האפייה

בינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות עם תבנית קטנה בתחתית התנור. מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה, מכניסים את התבנית לתנור, יוצקים חצי כוס מים לתבנית שבתחתית התנור כדי ליצור מעט לחות בתנור בתחילת האפייה, ואופים 25-20 דקות.

 

  • זמן תפיחה כולל: כ-1/2 1 – 3/4 1 שעות 

 

מתוך ספר האפייה החדש של ארז קומרובסקי 

תגובות (0)
הוסף תגובה