חומרים (כ-25 יחידות)
לבצק:
כ-3 ½ כוסות קמח (1/2 ק"ג)
½ שקית או ½ קוביית שמרים טריים שמרית (25 גרם)
1/2 שקית משפר אפיה שמרית (25 גרם) – לא חובה
4 כפות גדושות סוכר (80 גרם)
¾ כוס + 2 כפות חלב (200 מ"ל)
2 ביצים
½ כפית מלח (5 גרם)
גרידה מקליפת תפוז אחד
5 כפות חמאה (80 גרם)
לפונדו – רוטב שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
2/3 מיכל שמת מתוקה (150 מ"ל)
1 כף חמאה (20 גרם)
אופן ההכנה:
לבצק:
שמים בקערת מערבל את החלב, הסוכר והשמרים ומערבבים בעזרת וו הגיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את שאר החומרים, למעט המלח, ולשים בעזרת וו הלישה 5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח ולשים במהירות גבוהה כ-4 דקות נוספות עד לקבלת בצק אלסטי.
עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפחו.
לאחר התפיחה מוציאים את האוויר ויוצרים כ-25 כדורים במשקל כ-15-20 גרם כל אחד.
או לחילופין ניתן לרדד את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 3 ס"מ. מניחים את הכדורים או העיגולים על תבנית משומנת (עם שמן תירס או מזולה) ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
לטיגון:
מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד להזהבה.
מסננים מהשמן ונועצים בקיסמים ומניחים בקערה לצד רוטב השוקולד לפונדו
לרוטב שוקולד:
מרתיחים בסיר קטן את השמנת ומסירים מהלהבה מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד.
להגשה:
מכינים קעריות עם הציפויים השונים לפי בחירתכם ומניחים לצד הסופגניות ורוטב השוקולד.
טובלים כל סופגנייה ברוטב ואח"כ בציפוי הנבחר.