פאי רועים טבעוני

אני לא ממש זוכרת איפה לראשונה נתקלתי במנה הזו, אבל הדבר היחיד שזכור לי שכבר בפעם הראשונה שטעמתי אותה , ידעתי שזו אהבה מביס ראשון – זה הזכיר לי אוכל ביתי טעים וטוב, כזה שלא ניתן למצוא במסעדות או בסופרמרקט, כזו מנה שכדי לטעום אותה שוב אאלץ ללמוד להכין אותה כמו שצריך, וזה מה שעשיתי. כבר בניסיון הראשון היא הייתה הצלחה מסחררת בקרב החברים- אפילו הלא טבעוניים/צמחוניים. אז לאור הממצאים- רוצו להכין אותה!

 

מצרכים לתבנית מלבנית:

2-3 גזרים בינוניים

5-6 מקלות סלרי

400 גרם סייטן טחון (השתמשתי ב"טחון מן הצומח" של טבעול)

בצל גדול

3 שיני שום

3 תפו"א בינוניים

סלסלת פטריות שמפיניון/פורטבלו (לא חובה)

חצי כפית כמון

חצי כפית פפריקה חריפה

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור טחון

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הכנת פירה – קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים במים רותחים עד להתרככות.

בינתיים בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים ,מחממים מחבת גדולה עם קצת שמן, קוצצים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף, קולפים את הגזר וקוצצים אותו, את השום והסלרי לקוביות קטנות, מוסיפים למחבת ומערבבים.

קוצצים את הפטריות ומוסיפים למחבת ,מערבבים וממשיכים לטגן עד שהפטריות מאבדות קצת מהנפח שלהן. מוסיפים את הסייטן ,מערבבים ומוסיפים את התבלינים.

בשלב הזה התערובת במחבת אמורה להיות רטובה אך לא נוזלית מדי – אם יש הרבה נוזלים בתערובת ניתן לאזן זאת ע"י הוספת כף קמח או יותר מומלץ- כף קמח תירס. מערבבים טוב עם כל התערובת עד שהקמח נטמע לגמרי. ממשיכים לטגן עוד 5 דק' ומורידים מהאש. בודקים אם תפוחי האדמה כבר התרככו ומועכים לפירה, מוסיפים מלח ו/או תבלינים אחרים לפי איך שאתם אוהבים את הפירה שלכם.

מחממים תנור ל180 מעלות ומרכיבים את הפאי רועים בתבנית- קודם משטחים  בתבנית את התערובת שטיגנו במחבת ועליה אוטמים עם הפירה. אופים במשך 15-20 דק' או עד שהפירה מלמעלה נהיה זהוב-שחום. מחכים קצת שיתקרר ופורסים פרוסה נאה לצלחת. בתאבון

 

כמה טיפים: 

*ניתן לוותר על הפירה ובמקום זה לכסות עם בצק עלים (אני השתמשתי במלוואח בתבנית עגולה) – זו מנה משמינה אבל גם ממש טעימה 

*מי שלא מת על סייטן – אפשר גם עם אותו משקל של פטריות קצוצות אבל יש לשים לב גם לכמות נוזלים שהם מוציאות בזמן הטיגון.

*למנות אישיות (בעיקר לאירוח) אפשר לעשות בתבנית של מאפינס אבל כאשר מגישים לצלחת מומלץ להפוך את התבנית מאשר להאבק עם המאפינס שיצאו שלמים.

 

צילום: shutterstock

תגובות (0)
הוסף תגובה