מתכון לפויקה ביתי

מצרכים (לסיר של 8 ליטר):

כרובית בנונית

2 בטטות קטנות

בצל גדול

סלסלת פטריות שמפיניון

תפוח אדמה בינוני

2גזרים

4 שיני שום

3-4 עגבניות בשלות

פלפל חריף קטן

כוס שעועית שחורה מבושלת

חצי כוס עדשים שחורים

בירה בהירה 330 מ"ל/ כוס ורבע יין לבן/אדום (אפשר גם למברוסקו או קאווה )

כף מלח

כפית פלפל שחור

כפית סוכר

גבעול רוזמרין או טימין

 

אופן ההכנה:

קוצצים גס את הבצל, מחממים שמן בסיר ומטגנים עד להשחמה. חותכים את כל הירקות ,חוץ מהעגבניות והפלפל החריף ,לקוביות גסות (הכרובית מופרדת לפרחים בינוניים- לא קטנים מדי), מוסיפים לסיר ומערבבים.

 

קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר. מוזגים את הבירה/יין (אפשר גם מים אם אין) ומוסיפים את העדשים והשעועית ומערבבים שוב.

 

מנמיכים את האש לאש קטנה וסוגרים את הסיר למשך 30-40 דקות, מדי פעם מערבבים ובודקים אם לא חסרים נוזלים. אם חסר מוסיפים עוד קצת ומערבבים.

 

לאחר 30 דקות מוסיפים את התבלינים והפלפל החריף מערבבים קצת, ומכסים לעוד 10 דקות. מתקנים תיבול אם צריך- אם חמוץ מדי מוסיפים עוד טיפה סוכר או (למי שאוהב) רבע כוס של פירות יבשים כגון: דבלים/משמשים/שזיפים/חמוציות קצוצים.

לאחר 40 דק' מסירים מהאש. 

תגובות (0)
הוסף תגובה