עוגת טו בשבט

הבסיס היא עוגת שוקולד "פושטית" שעליה מציירים את השקדיה:  מקופלת עבור הגזע, קליפות תפוזים מצופות שוקולד עבור הענפים, פרוסות קוקוס וורד עבור פרחי השקדיה ומרמלדה ירוקה לעלים. אם תכינו את העוגה לגן של הילדים או לבית הספר – לא תתאכזבו וילדכם יהיו מלכי הכיתה באותו היום.

 

לעוגה (לתבנית חד פעמים גדולה):

כוס וחצי חלב

300 גרם חמאה מומסת במיקרו

3 ביצים

 

3 כוסות  קמח תופח

כפית סודה לשתיה

כוס וחצי סוכר

כפית שטוחה של מלח

 

3/4 כוס אבקת שוקולית (אפשר להמהיר באבקת קקאו ואז להוסיף עוד רבע כוס סוכר)

כוס מים רותחים

 

לציפוי:

200 גרם שוקולד 

50 גרם חמאה

 

אופן ההכנה:

לערבב היטב את החלב, חמאה והביצים עד לקבלת בלילה אחידה.

לערבב את כל החומרים היבשים למעט השוקולית.

להוסיף לבלילה ולערבב עם כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה. לא לערבב יותר מידי.

לערבב את השוקולית עם המים הרותחים ולערבב עם הבלילה עד קבלת תערובת אחידה.

להניח תבנית חד פעמית על תבנית התנור או הרשת. לשמן עם מעט שמן ולצקת את הבלילה (הבלילה נוזלית וזה בסדר).

לאפות בתנור שחום מראש ל-170 מעלות 30 דקות.

לאחר 30 דקות לבדוק עת העוגה עם קיסם. הקיסם צריך לצאת עם מעט פירורים.

להוציא את העוגה מהתנור ולצנן היטב.

 

להמיס את החמאה והשוקולד ולמרוח באחידות על העוגה.

לקשט את העוגה לפני שהשוקולד מתמצק.

 

חג שמח

טל.

———————

בקרו בבלוג האוכל שלי

מה יש לאכול בפייסבוק

 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה