מתכון לחומוס ביתי

כשעברנו לקפריסין כל הזמן שמעתי כמה חסר פה לאנשים חומוס. הרי זה ידוע שכשאתה לא חי בארץ אתה הכי מתגעגע למאכלים של בית, ומה יותר ישראלי מלנגב חומוס? אז החלטתי להתקשר לחבר טוב שיסביר לי כמה זה קשה ומסובך להכין חומוס. חברים לא תאמינו כמה זה פשוט והדבר הנפלא עוד יותר הוא שזה גם הרבה יותר טעים ובריא מכל חומוס שתקנו ברשתות המזון

 

הרכיבים:

½  קילו גרגירי חומוס (מושרים ללילה במקרר)

מים לפי הצורך

כפית סודה לשתיה

כוס טחינה גולמית

מיץ לימון (לפי הטעם האישי)

מלח

 

אופן ההכנה:

לאחר שהחומוס הושרה כל הלילה אני מבשלת אותו עד לרתיחה ראשונית.

מיד לאחר הרתיחה יוצא לחומוס קצף לבן אותו אני מנקה עם כף מחוררת.

מוסיפים את הסודה לשתיה וממשיכים לנקות את הקצף.

מורידים לאש בינונית וממשיכים את הבישול על שהגרגירים נעשים רכים , בזמן הזה מוסיפים מים לפי הצורך

כשהגרגירים התרכחו מעבירים אותם למעבד מזון עם מעט מי חומוס מהסיר ומפעילים עד שמתקבלת עיסת חומוס במרקם קרמי

מוסיפים טחינה גולמית לאט לאט וממשיכים לעבד

מוסיפים מלח ולימון לפי הטעם האישי…

 

טיפ: אני תמיד משאירה קצת גרגירים בצד ובזמן הצילחות אני מוסיפה את הגרגירים ומעל  שמן זית פפריקה אדומה ופלפל שחור.

 

צילום: shutterstock

תגובות (0)
הוסף תגובה