הפתעות כרובית אפויות, ללא גלוטן
מצרכים (ל-12 מאפינס):
1 ראש כרובית
(אפשר להשתמש בשקית כרוביות מוקפאת)
מלח לפי טעם
שליש כפית פלפל שחור
*תרסיס שמן
*תבנית שקעים (מאפינס)
*עיטורי נייר (מנג`טים)
למאפה מעל הכרובית:
2 ביצים
1 מיכל שמנת מתוקה 32%, או שמנת לבישול 15%
100 גרם שקדים טחונים
מלח לפי טעם
רבע כפית פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט מגורד (לא חייב)
שליש כפית סוכר דמררה
אופן ההכנה:
את תבנית השקעים, יש לרסס קלות בתרסיס השמן – ולהניח את עיטורי הנייר.
את הכרובית יש לחתוך לפרחים, להניח בכל שקע, פרח כרובית
(אם הם קטנים אפשר כמה, אך להשאיר מקום למאפה מעל),
לפזר מעל קצת מלח, פלפל ולרסס בתרסיס השמן,
להעביר את התבנית לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך-15 דקות להשחמה קלה של הכרובית.
בקערה יש לערבב את מרכיבי המאפה שמעל הכרובית,
לבלילה חלקה ואחידה.
ליצוק מעל הכרובית אשר בעיטורי הנייר בתבנית ולהעביר לתנור לאפיה לעוד כ-25 דקות,
עד להזהבה יפה של המאפה.
צילום: הדס פרץ
עוגיות פיצוחים פריכות
מצרכים (ל-24 עוגיות):
1 כוס גרעיני חמניה
1 כוס שקדים מולבנים פרוסים דקיקים
1 כוס גרעיני דלעת
חצי כוס שומשום לבן
חצי כוס קצח- או שומשום שחור
חצי כוס אגוזי פקאן שבורים גס
חצי כוס שקדים שבורים גס
2 חלבון ביצה
50 גרם אבקת סוכר
1 כף תמצית וניל
אופן ההכנה:
בקערה יש לערבב את כל המרכיבים, לתערובת אחידה.
לרפד תבנית אפיה של התנור, בנייר אפיה.
להניח מהתערובת בעזרת כף במרווח קטן אחד מהשני,
להעביר לתבנית שחומם מראש ל-160 מעלות כ-35 דקות,
עד הזהבה קלה של העוגיות.
צילום: הדס פרץ
בראוניז שוקולד – ללא גלוטן
כמות (לתבנית אפיה של תנור):
מצרכים:
300 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס סוכר לבן
1 כף תמצית וניל
שליש כפית מלח
150 גרם שקדים טחונים
4 ביצים
חופן שוקולד צ`יפס מריר+לבן
אופן ההכנה:
להמיס את השוקולד יחד עם החמאה (ניתן במיקרו), לבלילה אחידה.
בקערה נפרדת יש לערבב את הביצים, הסוכר, הוניל, המלח,
להוסיף את בלילת השוקולד ולהמשיך לערבב בעדינות,
לבסוף לשלב את השקדים הטחונים, לתערובת אחידה.
בתבנית אפיה של התנור המרופדת בנייר אפיה, יש ליצוק את התערובת.
להעביר את התבנית לתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
לאחר כ-5 דקות אפיה,
יש לפתוח את התנור להוסיף את השוקולד צ`יפס מסביב לעוגה,
ולהמשיך באפיה עוד כ-20 דקות בערך, להיזהר מאפית יתר וייבוש של הבראוניז.
העוגה אמורה לצאת אוורירית ולחה מן התנור.
לאחר הוצאת התבנית מהתנור, יש לצנן קלות,
לחתוך לצורה שאתם אוהבים,
ריבועים, לבבות או מעויינים, בעזרת חותכנים מיוחדים – או סכין.
ניתן להניח בתוך עטרות נייר ולאחסן בקופסאות.
צילום: הדס פרץ
המתכון מתוך yummi.co.il – אתר הבשלנים והקונדיטורים הביתיים של ישראל