מרק שורש סלרי בחלב שקדים

המצרכים:

15 כוסות מים

2 כוסות שקדים

6 שורשי סלרי קלוף ונקי (כ-800 גר')

5 ס"מ מקל שוש מעוך

מעט מלח ים

מעט פלפל שחור טרי לגריסה

 

אופן ההכנה:         

1 משרים מראש את השקדים למשך לילה ב-5 כוסות מים. מסננים ומנערים היטב את יתרת המים.

 

2 את שורשי הסלרי הנקיים חותכים לרבעים ומבשלים בסיר עם 10 כוסות מים ומקל השוש המעוך.

 

3 מביאים לרתיחה, מקטינים את הלהבה ומבשלים עד ששורשי הסלרי רכים. מסננים את הסלרי, ואת הנוזלים שומרים כציר. את מקל השוש זורקים.

 

4 הכנת חלב השקדים: מרסקים במערבל את השקדים השרויים עם 7 כוסות מציר הסלרי. מניחים מעל קערה עמוקה מסננת מרופדת בבד גבינה, מסננים וסוחטים היטב.

 

5 מחזירים למערבל את חלב השקדים, מוסיפים את שורשי הסלרי ומרסקים עד שמתקבל מרקם חלק.

 

6 מוזגים לסיר את המחית, ממליחים לפי הטעם ומביאים לרתיחה תוך בחישה.

 

7 מפלפלים לפי הטעם בעת ההגשה.

 

צילום: shutterstock

 

המתכון מתוך ספרה של רחל טל-שיר "השיטה הסודית- המתכונים" 

תגובות (0)
הוסף תגובה