עוגיות תחרה טבעוניות

הרכיבים:
 
שלוש כוסות שיבולת שועל שלמה
 
3/4 כוס שקדים חלוטים וקלופים
 
1/2 כוס סוכר קנים
 
כף סירופ מייפל טהור
 
1/3 כוס אוכמניות מיובשות טבעיות
 
1/2 כף מיץ לימון טרי
 
2 כפות שמן קוקוס
 
2 כפות טחינה גולמית או חמאת שקדים
 
1/3 כוס שמן זרעי ענבים
 
כפית אבקת אפייה
 
1/4 כפית מלח
 
1/3 כוס חלב שקדים
 
הוראות הכנה:
 
משרים את השקדים במים רותחים למשך הלילה, בבוקר הם יתקלפו בקלות ויהיו קלים יותר לעיכול.
 
מכניסים למעבד המזון את השיבולת שועל והשקדים הקלופים וטוחנים שתי דקות למרקם גרגירי, מוסיפים פנימה את כל יתרת החומרים פרט לאוכמניות ולחלב השקדים ומעבדים בפולסים עדינים עד לקבלת מרקם פירורי, מוסיפים את חלב השקדים ומעבדים עוד דקה רק עד לקבלת תערובת אחידה ונעימה לעיצוב העוגיות, במידה והתערובת יבשה, מוסיפים בהדרגתיות חלב שקדים, כף אחת בכל פעם.
 
מדליקים את התנור לחום של 180 טורבו. בעזרת ידיים רטובות מעט יוצרים עיגולים אחידים בגודל של אגוזי מלך ומניחים אותם בצורה מרווחת על גבי נייר אפייה. פוחסים את העוגיות בעזרת כף היד.
 
אופים במשך כ-20 דקות, מומלץ לבדוק אותן כעבור 15 דקות, הן אמורות להיות פריכות וזהובות.
 
מוציאים מהתנור ומקררים אותן על גבי רשת, למראה תחרתי ניתן לפדר אותן במעט אבקת סוכר חום.
 
תגובות (0)
הוסף תגובה