אוטוטו ענני עשן סמיך של מנגלים יכסו כל חלקה טובה בארץ והמוני ישראל
יצבאו על כל אי תנועה, גינה ציבורית, פארק או חורשה. יום העצמאות – חג המנגל הלאומי של ישראל תיכף כאן. מעטות המשפחות שלא יוצאות לחגוג ב"על האש" המסורתי של יום העצמאות אבל הפעם, הפוקוס הוא דווקא על הדברים על יד האש: הסלטים. מספר סלטים שאפשר להכין מראש ורק לתבל ברגע האחרון שישדרגו כל ארוחה, בין אם היא על המרפסת, בגינה, בפארק או ביער.
סלט תפוחי אדמה:
את הסלט הזה אפשר להכין גם ערב קודם. הוא טעים קר מהמקרר או פושר בטמפרטורת החדר.
6 תפוחי אדמה מהסוג הלבן בגודל בינוני. שטופים משאריות חול
6 ביצים
צרור פטרוזיליה
5-6 בצלים ירוקים
פלפל שחור ומלח
מעט שמן צמחי (לא שמן זית)
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול עם הרבה מים לבשל את תפוחי האדמה עד שסכין ננעצת בתוכם בקלות. חשוב לא לבשל יותר מידי על מנת שלא יתפוררו.
1. בסיר גדול עם הרבה מים לבשל את תפוחי האדמה עד שסכין ננעצת בתוכם בקלות. חשוב לא לבשל יותר מידי על מנת שלא יתפוררו.
2. לצנן את תפוחי האדמה, לקלף ולחתוך לקוביות.
3. לבשל את הביצים לביצים קשות. לצנן ולקלף ולחתוך לקוביות.
4. לפרוס את הבצל הירוק לטבעות דקות. רק את החלק הלבן והירוק הבהיר. להשרות כמה דקות במי קרח ולסנן היטב.
5. לקצוץ דק את הפטרוזליה.
6. אחרי שתפוחי האדמה והביצים הצטננו, לערבב עם הבצל הירוק והפטרוזיליה, לתבל עם פלפל שחור (בנדיבות) ומלח ומעט שמן.
סלט עגבניות שרי צלויות עם זיתים סורים דפוקים
הסלט הזה לא ישאיר אף אחד אדיש. הוא מעולה כתוספת לבשר על האש ואם אוהבים חריף – זה המקום להתפרע. אם ממש רוצים, אין בעיה להכין את הסלט הזה על האש, ממש תוך כדי שאר ההכנות של הבשר. תשתדלו לעשות מאמץ להשיג את העגבניות שוקולד, שהן מאוד בשרניות ונשארות בשרניות גם אחרי הצליה.
חבילת עגבניות שרי שוקולד
200 גרם זיתים סורים דפוקים מגולענים
פלפל צ'ילי חריף
אופן ההכנה:
1. לדקור את העגבניות בקיסם (ימנע מהן להתפוצץ), לערבב עם מעט שמן זית ולצלות 20-25 בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. לחילופין אפשר לשפד את העגבניות ולצלות על המנגל.
2. לערבב את העגבניות עם הזיתים המגולענים ולהוסיף פרוסות של פלפל חריף.
3. מאחר ויש שמן זית בעגבניות ומליחות מהזיתים, לטעום את הסלט ולתקן תיבול רק לפי הצורך.
סלט של ירקות פריכים
הסלט הזה (וגם הסלט הבא ברשימה) הוא מצרך מבוקש בכל ארוחה רבת משתתפים. מכינים אותו קרוב לאכילה או שמכינים מראש ורק מתבלים לפני האכילה שלו. כל כמות שלא מכינים ממנו תמיד נעלמת.
מצרכים:
כרובית לבנה וצחורה כשלג (עזבו את הכרוביות הזקנות הבודדות לנפשן)
פלפל אדום
פלפל צהוב
פלפל כתום
ראש ברוקולי
3-4 גזרים
חופן צנוניות
חצי כוס גרעיני חמניה
חצי כוס גרעיני דלעת
אופן ההכנה:
1. לשטוף היטב את הירקות ולקלף את הגזרים.
2. לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות
3. לקלות על מחבת יבשה כל הגרעינים מספר דקות (ללא שמן) ולהעביר לכלי אטום עד להגשה
4. לפני ההגשה לתבל את הסלט עם מיץ לימון, שמן זית, פלפל שחור, מלח, מעט בלסמי.
סלט ירקות אביבי:
חצי כרוב אדום בינוני – קטן. חותכים את הכרוב ל- 3-4 רצועות, מסובבים וקוצצים דק.
קולורבי אחד. לאחר הקילוף חוצים לשנים, מעמידים על חצי על החלק הרחב ובעזרת סכין חדה, פורסים לפרוסות דקות מאוד. אחרי זה פורסים שוב לרצועות דקות.
שני גזרים: בעזרת סכין, פורסים פרוסה דקה לאורך הגזר. מעמידים את הגזר על החלק שהוסר, שעכשיו משמש כבסיס, ופורסים לפרוסות דקות. משכיבים כל פרוסה על הקרש חיתוך וחותכים לרצועות דקות וכל רצועה מחלקים ל-3-4 (ג'וליאנים).
3-4 צנוניות. כל צנונית חוצים לשנים. מעמידים כל חצי על החלק הרחב שלו וחוצים שוב ל-2. פורסים לפרוסות דקות.
כוס אפונה עדינה קפואה ומופשרת. אם אתם מפשירים במיקרוגל, להיזהר לא לחמם אותה יותר מידי.
כוס אדממה מופשרת (כנ"ל כמו האפונה).
4-5 בצלים ירוקים – החלק הבהיר בלבד, פרוס לטבעות
50-100 גרם אגוזי קשיו קלויים ומומלחים
———————