הכנת לבנה ביתית:
רכשו קרטון יוגורט, שפכו אותו לחיתול ואת החיתול שימו במסננת. הניחו את המסננת בקערה ושימרו במקרר למשך 48 שעות. מדי כמה שעות שפכו את הנוזלים המצטברים בתחתית הקערה. הוציאו את הגבינה מהחיתול, ערבבו היטב ותבלו בשמן זית וזעתר והרי לכם לבנה ביתית משובחת.
את הלבנה ניתן בשלב זה להפוך לכדורים קטנים ולצפות אותם בתבלינים שונים – לשולחן חג עשיר.
משקה יוגורט הודי קר – לאסי
1 כוס יוגורט
2 כוסות מים
1/2 1 כפות מי ורדים
3 כפות סוכר
מערבבים היטב את היוגורט והמים ואט אט מוסיפים את שאר המרכיבים. מגישים קר עם קוביות קרח.
צילום: shutterstock
משקה קינמון ואגוזים חם – סחלב
3 כפות אבקת סחלב של חוות דרך התבלינים
4 כוסות מים/חלב
1 כפית קינמון טחון
6 כפיות פיסטוקים קצוצים/ אגוזים קצוצים
מי ורדים
מערבבים בסיר את המים/חלב עם תערובת הסחלב. מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי בחישה עד לכדי הסמכה. יוצקים לצלוחית ומקשטים באגוזים, פיסטוקים וקינמון. זורים מעט מי ורדים לכל צלוחית.