בילדותי הייתי מכורה לשוקולד באונטי. הוא היה תמיד איתי בכל הטיולים השנתיים, וכל בזבוזי דמי הכיס במכולת היו הולכים לחטיף קוקוס המטריף הזה.
כנראה שאני אוהבת קוקוס. כי בשנים האחרונות, קוקוס הפך להיות אחד מרכיבי המזון שמככבים אצלנו בכל צורה אפשרית במטבח. תצאו אצלי שמן קוקוס, חלב קוקוס, קמח קוקוס, סוכר קוקוס, חמאת קוקוס וכמובן גם פתיתי קוקוס. כל פעם מחדש אני נדהמת מהיכולות המדהימות שיש לפרי הזה ועד כמה הוא משתלב נהדר בכל כך הרבה מתכונים.
שמן הקוקוס הנפלא, שאם רק היה ניתן הייתי צוללת לתוך הצנצנת שלו ומסניפה את הריח שלו יומם וליל, הוא השמן היחיד במטבח שלנו שאיתו אני מבשלת, אופה, מקפיצה וגם מורחת על הפרוסה ולפעמים גם על הידיים והשיער. השמנים האחרים הם שמני זית ושומשום מכבישה קרה, ובהם אני משתמשת רק למאכלים קרים.
שמן הקוקוס נחשב לנסיך עולם הבריאות כבר מספר שנים על אף היותו רווי כמעט ברובו.
ההבדל בינו לבין שומן רווי אחר, הוא ההרכב חומצות השומן שלו הנספגות בגופנו בצורה אופטימאלית לכדי יצירת אנרגיה. בגלל שרובו רווי, הוא אינו מתחמצן בטמפרטורות גבוהות ואינו משנה את הרכבו הכימי. כמו בכל שמן, גם פה חשוב לצרוך שמן שהופק בכבישה קרה שלא עבר תהליך עיבוד וחימום בהכנתו. מעבר לסגולותיו הרפואיות הרבות, חשוב לי לציין דווקא את תכונותיו בבישול ואפייה.
שמן הקוקוס הופך לנוזלי בטמפרטורה שמעל 24 מעלות. מתחת לטמפ' זו הוא הופך לנוקשה ולבן.
זו הסיבה שהוא כל כך מתאים למתכונים מתוקים שנדרש בהם קירור ומיצוק.
כשממירים במתכון כל שמן אחר לשמן קוקוס, ניתן להשתמש רק בחצי מהכמות הרשומה וזאת מכיוון ששמן הקוקוס מרוכז מאד. אני אף משתמשת בשליש מהכמות ברוב המתכונים.
המרה מחמאה: 100 גרם חמאה = 80 גרם שמן קוקוס
אז אם כבר מדברים על התמכרות קשה. קבלו את כדורי הבאונטי הביתיים שלנו – טבעוניים ונטולי גלוטן. זהירות ממכר!
מרכיבים להכנת הכדורים:
כוס וחצי פתיתי קוקוס טבעיים לא ממותקים
2 כפות מייפל טבעי
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חמאת שקדים
כף שמן קוקוס
לציפוי:
כוס עיסת קקאו נא (או אם אין לכם אז אפשר לשים חצי חבילה של שוקולד מריר משובח רצוי עם 72% אחוזי קקאו לפחות)
2 כפות שמן קוקוס
2 כפות סוכר קוקוס
חצי כוס פצפוצי קינואה טבעיים
לערבב את כל חומרי הכדורים בבלנדר רק עד שהעיסה אחידה. להכניס למקרר להתייצבות לעשרים דקות.
בינתיים אפשר להכין את הציפוי:
להמיס את השוקולד ושמן הקוקוס בבאן מארי על אש נמוכה מאד (סיר קטן העומד מעל סיר עם מים רותחים) שימו לב שהסיר עם השוקולד לא יגע במים.
לערבב את השוקולד והשמן עד להמסה בלבד ולהוריד את האש.
להוסיף את סוכר הקוקוס ולהמשיך לערבב
להוסיף את פצפוצי הקינואה ולערבב.
להוציא את עיסת הקוקוס מהמקרר ולגלגל עיגולים ולטבול ברוטב השוקולד ולהניח על ניר אפייה כדי למנוע הידבקות.
ללקק את האצבעות, לשים בפריזר ולהשתדל לא לחסל את הכל ביום אחד.