ככה זה כשאוהבים: ארוחת וולנטיין מושלמת

יין מבעבע ותותים בקצפת – אלה סמלי החג הסקסי מכולם, וולנטיינס דיי. אבל מה אם לא בא לכם לצאת במזג האוויר שצפוי בסוף השבוע? למה שלא תישארו בבית ותבשלו בעצמכם את ארוחת האהבה שלכם?

 

אהבה זה טעים, אומר הפתגם, ואם אין באמת אמרה כזו, מן הראוי שימציאו אותה. אין כמו אוכל חושני – דגים טריים ומלאי טעם, תותים, אלכוהול מבעבע, תבלינים מעוררים – כדי לשמח את הלב ולהעלות את מפלס החושניות והאינטימיות.

 

מתחילים בקוקטייל. האמת, שהכי נחמד לשתות ואז לבשל ביחד. אבל אם בא לכם לפנק את בן/ת הזוג, תתארגנו מראש, והזמינו אותו/ה להצטרף כשהארוחה מוכנה. את הקוקטייל, כמובן, תדחפו ליד, כשהיא/הוא נכנס/ת לחדר. ואת הנשיקה – מיד אחר כך.

 

קוקטייל שמפניה עם מנגו וליצ'י

 

פתיח מושלם לארוחת וולנטיינס. צילום: shutterstock

 

 

הכמות ל-4 כוסות (בטוח שאחרי הראשונה, תרצו גם שנייה ואולי אפילו שלישית):

המצרכים הדרושים:

2 מנות ליקר אפרסק

4 ליצ'י קלופים ומגורענים

2 כפות מחית מנגו

כפית מיץ ליים

שמפניה

 

אופן ההכנה:

1. לערבב בשייקר את הליקר עם הליצ'יהמנגו והליים

2. למלא לכוסות שמפניה עד חצי הכוס ולהוסיף שמפניה עד שהכוס מתמלאת.

 

מנה ראשונה: טרטר טונה אדומה עם אשכולית אדומה בתיבול עדין

 

מומלץ להגיש עם צנימים משולשים. צילום: אמיר מרקוביץ'

 

הכמות ל-2 סועדים

 

המצרכים הדרושים:

200 גרם פילה טונה אדומה, טרייה, ללא עור, חתוכה לקוביות

8 פלחים של אשכולית אדומה (רק הבשר של האשכולית)

1 כפית כוסברה קצוצה

1 כף בצל ירוק קצוץ

2 כפות מיץ ליים

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל, לפי הטעם

 

אופן הכנת הטרטר:

  1. מערבבים בקערה את קוביות הטונה, את פלחי האשכולית אדומה ביחד עם הבצל הירוק, מיץ הליים ושמן הזית. מערבבים היטב את כך שנתחי הדג ופלחי האשכולית מכוסים בחומרי הרוטב.
  2. מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומשפרים את התיבול
  3. מסדרים את הטרטר על 2 צלחות
  4. מגישים ביחד עם טוסטים חתוכים למשולשים.

 

 מנה עיקרית: פילה לברק ברוטב צ'אטני פיסטוק

 

ניתן לגוון בעשבי התיבול. צילום: shutterstock

 

כמות ל-2 סועדים

 

המצרכים הדרושים:

4 נתחי פילה לברק

1 כף שמן זית

מלח ופלפל, לפי הטעם

 

המצרכים לצ'אטני:

70 גרם פיסטוק קלוי וקלוף

70 גרם שקדים שלמים

1 כוס מיץ תפוזים

3 כפות סוכר חום

רבע כוס יין אדום מתוק

1 כוכב אניס

1 כפית ג'ינג'ר

1 ענף רוזמרין

1 ענף טימין

חצי כפית אבקת צ'ילי

2 כפות מיץ לימון

חצי כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני מבשלים את כל המרכיבים של הצ'אטני, על אש בינונית, תוך כדי ערבוב עד לרתיחה
  2. מנמיכים את האש ומבשלים עד לסמיכות הנוזל (כ-25 דקות)
  3. מניחים את  נתחי פילה הלברק בתבנית אפייה, על נייר אפייה
  4. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות
  5. מתבלים את הלברק במלח ובפלפל ומזלפים מעל מעט שמן זית
  6. מכניסים את התבנית לתנור ל12- דקות עד שהדג מוכן.
  7. מוציאים מהתנור ומניחים את נתחי הדג על צלחת, יוצקים מעל את הצ'אטני ומגישים.                                 

קינוח: תותים עם קצפת ערמונים

 

קינוח קלאסי עם טוויסט בלתי נשכח של ערמונים בקצפת. צילום: shutterstock

 

כמות ל-2 סועדים

 

המצרכים הדרושים:

15 תותים יפים, חצויים

1 כפית מיץ לימון

1 כף סוכר

250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

חצי כוס מחית ערמונים

3 כפות סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את התותים עם מיץ הלימון וכף סוכר. מחלקים את התותים ל-2 כוסות מרטיני
  2. מקציפים במיקסר את השמנת יחד עם שארית הסוכר. כאשר מתקבלת קצפת מוסיפים בהדרגה את מחית הערמונים וממשיכים להקציף מעט, עד לקבלת קצפת יציבה.
  3. יוצקים קצפת מעל התותים ומגישים.

                                                               

בתיאבון ובאהבה!

 

שף אמיר מרקוביץ', איטלקיה בתחנה

תגובות (0)
הוסף תגובה