חומרים ל-5 מנות:
800 גרם חזה עוף ללא עצמות חתוך ל-20-18 פיסות
למרינדה:
4 כפות שמן
2 כפות ג'ינג'ר טחון או כתוש
2 כפות שום כתוש
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס (לא חובה)
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית פפריקה מלח
1 כף מיץ לימון
50 מ"ל שמנת צמחית (למי שלא שומר כשרות, אפשר עם שמנת חמוצה)
5 חוטי זעפרן מושרים בכף מים פושרים
להגשה:
1 בצל חתוך לטבעות, מעט כוסברה טרייה קצוצה
+ מכינים 3 קעריות: אחת לשמן זית, אחת למחית ג'ינג'ר ואחת למחית שום. טובלים את פיסות העוף בשלוש הקעריות בסדר זה.
+ שמים את העוף בקערה גדולה. מתבלים בפלפל, כמון, אגוז מוסקט טחון, פפריקה, צ'ילי, הל ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים מיץ לימון ושמנת עם זעפרן. מערבבים ומניחים ל-6-4 שעות במקרר.
+ מחממים תנור לחום מכסימלי (300 מעלות, ואפילו יותר, אם אפשר).
+ משפדים את פיסות העוף על שיפודי מתכת. מנמיכים את חום התנור ל-250 מעלות וצולים 15 דקות, עד שהעוף מתרכך. מגישים ליד טבעות בצל וכוסברה קצוצה.
גיוונים:
1. במקום שמנת צמחית אפשר להכין עם מחית קשיו: טוחנים במעבד מזון 1/2 כוס אגוזי קשיו ו-1/2 כוס מים, עד לקבלת מחית במרקם אחיד.
2. משפדים את העוף על שיפודי עץ. משרים את השיפודים קודם כמה שעות במים, כדי למנוע את חריכתם בחום הגבוה.