הכנת הדג – מצרכים:
נתח פילה סלמון במשקל של 200 גרם
מלח ופלפל, לפי טעם אישי
מספר גבעולי טימין
גרידת לימון, מיליון שלם
אופן הכנת הדג:
מתבלים את נתח הפילה סלמון במלח, פלפל, טימין וגרידת לימון. מכניסים לתנור ל 10-20 דקות על חום של 200, עד שהדג אפוי, אך לא אפוי יתר על המידה.
הכנת קריספי פולנטה- מצרכים:
1 ליטר חלב
200 גרם קמח פולנטה
40 גרם חמאה
אורגנו טרי קצוץ
40 גרם גבינת פרמזן מגוררת
אופן הכנת קריספי פולנטה:
מרתיחים את החלב ביחד עם חמאה. ברתיחה, תוך ערבוב, מוסיפים קמח פולנטה. מבשלים כ-5 דק? (תלוי בסוג קמח הפולנטה) עד הסמכה.
מוסיפים את האורגנו והפרמזן ומערבבים. מכניסים למקרר.
לאחר שמתקשה במקרר (כשעתיים), חותכים לקוביות, מצפים בקמח פולנטה, ומטגנים בשמן עמוק.
הכנת רוטב רומסקו- מצרכים:
4 גמבות
50 גרם שקדים פרוסים קלויים
1/4 כפית שום כתוש
50 מ?ל חומץ שרי
100 מ?ל שמנת
מלח
אופן הכנת רוטב רומסקו:
קולים 4 גמבות בחום גבוה בתנור, מקררים ומפלטים מן הגרעינים.
מכניסים את הגמבות הקלויות ואת שאר המצרכים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם עדין ואוורירי.
הכנת באקצ?וי מאודה– מצרכים:
2 צרורות של עלי באקצ'וי
50 גרם חמאה
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל, לפי טעם אישי
אופן הכנת באקצ?וי מאודה:
חותכים לרבעים את העלים וחולטים במי מלח כ-40 שניות. לאחר מכן מקפיצים את העלים על מחבת עם חמאה, מיץ לימון, מלח ופלפל.
אופן ההגשה:
מניחים על צלחת את פילה הסלמון הצרוב, לידו את הבאקצ'וי המאודה וליד את הקריספי פולנטה. מוזגים לצלוחית קטנה את רוטב הרומסקו ומניחים ליד הקריספי פולנטה.
צילום: יעל האן. סטיילינג: מור עזוז דרור