מתכון לכנפי עוף צלויות של אהרוני

הסינים הבינו כבר מזמן, שכנפיים הן החלק הטעים והעדין ביותר בעוף. הנה עוד הוכחה. אין צורך בשימון התבנית, שכן הכנפיים מפרישות די שומן במהלך הצלייה.

 

3 שיני שום קצוצות דק

2 כפות שורש ג'ינג'ר קצוץ דק

2 כפות סוכר חום

3 כפות דבש

5 כפות רוטב סויה

5 כפות יין אורז או מים

2 כפות רוטב הויסין

מעט שבבי צ'ילי

1 כפית קינמון

1 כפית פלפל סצ'ואני כתוש מעט

3 כוכבי אניס

24 כנפי עוף מנוקות וחצויות (בקשו מהקצב להסיר את העוקץ, הוא הקצה הדק של הכנף)

 

קרדיט צילום: שי נייברג

 

הכנה:

1.    מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2.    מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד הכנפיים. מוסיפים את הכנפיים ומערבבים היטב בידיים כך שיהיו מצופות יפה מכל צדיהן.  מעבירים את תכולת הקערה לתבנית צלייה גדולה ומסדרים את הכנפיים בשכבה אחת, עם העור כלפי מטה.

3.    מכניסים לתנור וצולים כ-20 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, הופכים את הכנפיים בעזרת מלקחיים וממשיכים לצלות עוד כ-20 דקות, עד שהכנפיים שחומות ומבריקות.

 

** מתוך ספרו החדש של אהרוני

תגובות (0)
הוסף תגובה