6-4 מנות
צמחוני, טבעוני, ללא גלוטן
8 פטריות שיטאקה טריות או מיובשות, ללא הרגליים
3 כפות שמן
3 שיני שום קצוצות דק
1/2 כפית פלפל סצ'ואני כתוש מעט
1 כף שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
2 בצלים ירוקים קצוצים
3-2 פלפלי צ'ילי יבשים חריפים, שבורים לפיסות
1/2 ק"ג טופו, חתוך לקוביות של כ-2 ס"מ
1 כף רוטב שעועית שחורה
לרוטב:
3 כפות רוטב סויה
3 כפות יין אורז
1/2 כוס מים או מרק צח
2 כפיות קורנפלור מדוללות במעט מים
להגשה:
עלי כוסברה טריים
קרדיט צילום: שי נייבורג
הכנה:
1. אם משתמשים בפטריות מיובשות, משרים אותן במים חמים 20 דקות ומסננים. חוצים את הפטריות.
2. מחממים את השמן בווק או במחבת רחבה, וכשהוא חם מאוד, מטגנים בו כדקה את השום, הפלפל הסצ'ואני, הג'ינג'ר, הבצל הירוק והצ'ילי היבש. מוסיפים את הטופו והפטריות ומטגנים תוך ערבוב עוד דקתיים. מוסיפים את רוטב השעועית השחורה, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
3. מוסיפים את חומרי הרוטב, למע?ט הקורנפלור, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקורנפלור המדולל, מערבבים דקה ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מלמעלה את הכוסברה ומגישים.
** מתוך ספרו החדש של אהרוני