חצילים במרינדה: הסוד שמאחורי הטעם

אם מזדמן לכם לנפוש בצפון הארץ, ספציפית באיזור הגליל העליון, ההמלצה שלנו היא כפולה. האחת  – להזמין מקום ב"אחוזת ליון" בשביל השקט, הפינוק, המיקום המעולה והיופי. כדי שתוכלו ליהנות מארוחת בוקר שווה במיוחד, דאגו להזמין מיוסי דרורי, בעל הצימר, את ארוחת הבוקר של מאיר דמבוביץ' – בה מחכות לכן שתי הפתעות.

 

הראשונה:

 

חצילים במרינדה עם שבבי בולגרית, בצל ירוק ורימון

המנה הזו אולי תיראה לכם בתמונה תמימה, פשוטה ורגילה -אבל אחרי הביס הראשון, בגלל המרכיב הסודי והתחמן שבמרינדה, יחד עם הרימונים – לא תרצו להפסיק לאכול.

 

אופן הכנה

פורסים חצילים דק דק בכל צורה שרוצים, מורחים בשמן זית ואופים בתנור  ב-200 מעלות  עד השחמה קלה. מעבירים לקופסה עד שהחצילים מתרככים.

מרינדה

1/3 כוס שמן זית

2/3 כוס חומץ

שן שום

מלח פלפל

1 כף סוכר מומס

מערבבים בצנצנת ומכסים את החצילים במרינדה.

הגשה

מסדרים בצלחת את החצילים בצורת רעפים מעל מגרדים גבינה בולגרית קשה 24%

מפזרים בצל ירוק וגרגרי רימון.

וההפתעה שניה:

מאפה פילו עם תפוחי עץ

את המאפה הזה תצטרכו קצת לתכנן מראש – אבל שווה כל ביס. תאמינו לנו.

שמו לב להוציא את בצק הפילו מהמקפיא אל המקרר יום לפני ההכנה.

מלית למאפה אחד

 2 תפוחי גרנד סמית מקולפים חתוכים וללא חרצנים

½ כוס מים

מיץ מרבע לימון, גרדת לימון, סוכר חום, חופן צימוקים

רויאל(לשישה מאפים)

1 שמנת חמוצה

1 ביצה

1 כף סוכר

1 כף קוקוס

½ כוס חלב

מערבבים יחד עד אחידות

הכנת המלית

במחבת ממיסים את המצרכים עם 1/2 כוס מים ומבשלים עד שהתפוחים רכים. מורדים מהאש ומצננים.

על משטח יבש מפרידים דף פילו ומורחים קלות בשמן קנולה.

לאורך קצה הדף מניחים  פס של מלית ומגלגלים. עם הרול שהתקבל יוצרים שבלול, מניחים בכלי קטן חסין אש משומן מעט. על השבלול שופכים את הרויאל כך שהמאפה מכוסה בנוזל.

אופים בתנור ב-175מעלות עד השחמה קלה.

הגשה

להוציא מהתבנית לצלחת הגשה, אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר ולהוסיף גרגרי רימון.

ניתן לחצות את המאפה לשני חלקים.

————————————————————————–

המטבח של אבא – קיטרינג גלילי משובח  –  מושב שדה אליעזר

 0524710419/  0773480199     dorit08@012.net.il

חצילים