מתכון לפנקייק דלעת ושוקולד לבן

4-6 מנות

 

המרכיבים:

1 ½  כוס קמח חיטה מלא

½ כוס קמח אורז

1 כפית אבקת אפיה

½ כפית סודה לשתיה

½ כפית מלח

½ כפית קנמון

?כוס סוכר חום

1 כוס פירה דלעת*

1 ½  – 2 כוסות רוויון

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

50 גרם חמאה מומסת

100 גרם שוקולד לבן קצוץ דק

 

סטיילינג וצילום: ורוניקה יודקביץ

 

להגשה:

שמנת חמוצה (של פעם) 27%

רימונים או פירות חמצמצים אחרים

סירופ מייפל

 

אופן ההכנה:

*להכנת פירה דלעת – צולים פרוסות דלעת בעובי 2-3 סמ' כ40-60 דקות בחום בינוני-גבוה (°180 -°200) או עד שהדלעת רכה ולא שרופה. מקררים, טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד. לחילופין משמתמשים בפירה דלעת משומר.

 

בקערה אחת מערבבים את היבשים. בקערה נוספת מערבבים 1 ½ כוסות רוויון, דלעת, ביצים, תמצית וניל וחמאה. מוסיפים את היבשים לתערובת הרטובה ומערבבים, לא נורא אם נשארים מעט גושים. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים את יתר הרוויון. מקפלים את השוקולד לתוך התערובת.

מטגנים על מחבת חמה. מגישים עם שמנת, שמאזנת נהדר את המתיקות, פירות וסירופ מייפל.

 

מאת ראובן גד, תמרים קייטרינג חלבי

תגובות (0)
הוסף תגובה