רבע כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות טחינה גולמית
1 כפית כמון טחון
¾ כפית מלח
גרגרי חומוס מבושלים במשקל 420 גרם
2 שיני שום
רסקו את כל החומרים במעבד מזון עד למרקם חלק. הוסיפו בין 2-1 כפות מים והמשיכו לעבד עד למרקם של משחה. העבירו לצלחת והגישו עם ירקות או עם קרקרים. (שימו לב: קרקרים יכולים להיות מסוכנים באופן בלתי צפוי למי שנמנעים מסוכר. אנחנו העדפנו את הקרקרים הרגילים של "טריסקיטס", שלא מכילים סוכר ויש להם גם רשימת רכיבים קצרה להפליא).
אפשרות נוספת: תוכלו לזלף שמן זית ו/או לזרות מעט פפריקה. אצלי בבית, הצלחת בדרך כלל מלוקקת למשעי לפני שאני מגיעה לשלב הזה.
** מתוך הספר שנה ללא סוכר בהוצאת כתר