? כוס זרעוני פרג
¾ כוס חלב
¾ כוס חמאה מרוככת
2 כוסות דקסטרוז
כפית וחצי תמצית וניל
¾1 כוסות קמח רגיל
4 כפות קורנפלור
½2 כפיות אבקת אפיה
¼ כפית מלח
קצף נוקשה מ-4 חלבונים
השרו את זרעוני הפרג בחלב למשך שעה.
חממו תנור ל-190 מעלות צלזיוס. שמנו וקמחו שתי תבניות עוגה באורך 20 ס"מ. הקציפו את החמאה והוסיפו את הדקסטרוז בהדרגה עד למרקם אוורירי. הוסיפו את תערובת החלב והפרג. הוסיפו תמצית וניל. ערבבו עד למרקם אחיד. נפו את החומרים היבשים לקערה נפרדת ואז הוסיפו אותם לתערובת הנוזלית. ערבבו עד שהתערובת רכה. קפלו פנימה בזהירות את קצף החלבונים הנוקשה.
צקו את הבלילה באופן שווה לשתי התבניות. אפו ב-190 מעלות צלזיוס במשך 25-20 דקות. צננו עשר דקות על רשת לפני שתוציאו מהתבניות.
** מתוך הספר "שנה ללא סוכר" בהוצאת כתר