5 חתיכות פילה סלמון ללא עור ועצמות ( 150 גרם כול חתיכה)
רוטב:
1/3 כוס רוטב סויה
3 כפות טריאקי של חברת ASIA
1 כף שמן שומשום
1 כף בוטנים וקארי של "משק לין"
2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
2 שיני שום
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף מייפל
שומשום לבן
4 כפות מים רותחים.
חבילת אטריות שעועית
ירקות:
בוק צוי
פטריות שמפניון/פורטובלו/שיטאקה
2 שיני שום
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת עמוקה עם מעט שמן זית ומזהיבים שום,ג'ינג'ר. מוסיפים פטריות חתוכות.
2. מוסיפים 1/3 מים רותחים ומבשלים 5-8 דקות.
3. במקביל מניחים את האטריות שעועית בקערה ושופכים עלייה מים רותחים. מסננים כעבור 4 דקות
4. מוסיפים את הסלמון. סוגרים עם מכסה 4 דקות.
5. מוסיפים את הרוטב לאחר שעירבבנו אותו ומכסים לעוד 5 דקות
6. מוסיפים את האטריות שעועית ויחד איתן 1/2 כוס מים רותחים
7. מוסיפים עלי בוק צוי ובמידת הצורך עוד מים רותחים.
8. מבשלים עוד 5 דקות.
9. מגישים חם
צילום: סיון אסקיו