מתכון מהיר: עוף בלימון

מתוך הספר בני סיידא ואבי ביטון מבשלים, הוצאת "מודן"

 

מרכיבים:

ל-4 מנות

 

1 עוף שלם (במשקל 1.5-2 ק"ג)

2 ראשי שום, חצויים

1 לימון שלם בקליפתו

4 גבעולי תימין

4 גבעולי רוזמרין

4 גבעולי מרווה

קליפה מגוררת מ-5 לימונים

1 כף מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/3 כוס שמן זית

אופן הכנה:

מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).

 

מכניסים לבטן העוף את ראשי השום, הלימון, התימין, הרוזמרין והמרווה. קושרים את רגלי העוף בחוט שפגט ומניחים בתבנית צלייה.

 

מערבבים בקערית קטנה את גרידת הלימון, המלח, הפלפל ושמן הזית ומורחים את העוף מכל הצדדים.

 

אופים כשעה עד שהעוף משחים. הופכים את העוף בתבנית כשהחזה כלפי מטה ואופים עוד 10 דקות עד השחמה.

 

להגשה: מוציאים את ראשי השום מהעוף ומפרקים לשיניים. חותכים את העוף למנות (אפשר להגיש אותו שלם, כמו בצילום) ומגישים לצד השום האפוי. יוצקים מעל את הרוטב שנוצר בתבנית. מגישים עם הרבה פוקצ'ה ויין לבן צונן.

תגובות (0)
הוסף תגובה