מרכיבים:
1כוס בורגול גס
3/4 כוס עדשים שחורות
3 כפות שמן זית
3 שיני שום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס לפי הטעם
3/4 1 כוסות מים רותחים
אופן הכנה:
שוטפים את הבורגול עד קבלת מים צלולים, ומשרים לכ-10 דקות במים חמימים. בינתיים שוטפים את העדשים עד קבלת מים צלולים.
יוצקים שמן זית לסיר, מוסיפים את השום וממתינים עד שהשמן מתחיל לרתוח (לא מעבר לזה, שום שחום יוצר טעם מריר). מסננים את הבורגול ומוסיפים לסיר, מטגנים כמה דקות עד שהבורגול מתעטף בשמן.
מוסיפים את העדשים ומטגנים קלות תוך ערבוב. מוסיפים כמון ופלפל ומערבבים. יוצקים 3/4 1 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-15-20 דקות וממליחים לפי הטעם.