מתכון לט"ו בשבט: פאי פקאן

ראשית אופים את הבסיס הפריך ואח"כ מכינים את תערובת האגוזים בקרמל ומגישים.

 

לבצק:

50 גרם סוכר

100 גרם חמאה

1.5 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפיה

1חלמון

 

לקרמל:

1 כוס סוכר

1/2 מיכל שמנת מתוקה

75 גרם חמאה

4 כוסות אגוזי פקאן

אופן הכנה:

הבצק: מעבדים את כל החומרים במעבד מזון עד קבלת בצק פריך. עוטפים ומניחים לו לנוח במקרר כשעה. מחממים תנור ל-170 מעלות.

 

מרדדים ומרפדים תבנית פאי בבצק, אופים בתנור שחומם מראש עד הזהבת הבצק.

 

מכינים קרמל מהסוכר ומוסיפים בהדרגה ובמידות קטנות (אחרת הקרמל יתקשה באחת) את השמנת מתוקה. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה והאגוזים ומערבבים. מעבירים התערובת לתוך הבצק האפוי ומגישים.

 

 

באדיבות מיקי שמו

תגובות (0)
הוסף תגובה