מתכון לקובה סלק

חומרים: ל-6 מנות (כ-25 קובות)

למעטפת הקובה:

1/2 2 כוסות (1/2 ק"ג) סולת

2 כפיות מלח

2 כוסות מים

1 כף שמן

 

למלית:

400 גרם בשר בקר טחון (אפשר טחון גס)

חופן עלי כרפס קצוצים

1 בצל גדול קצוץ דק

1 שן שום כתושה

1/2 כפית מלח

קורט פלפל שחור

 

למרק:

4-3 כפות שמן

1 בצל קטן קצוץ

3 סלק בינוני חתוך לשמיניות

2 כפות רסק עגבניות

5-4 גבעולי כרפס

מיץ מ-½ לימון

4 כפות סוכר

1/2 כפית מלח

קורט פפריקה חריפה

7 כוסות מים

אופן הכנה:

המעטפת:

שמים סולת בקערה גדולה, מוסיפים מלח ושמן ומערבבים.

יוצקים מים בהדרגה ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה ומעט דלילה (אם יש צורך ניתן להוסיף מים).

ממתינים 5 דקות עד לספיגת המים.

 

המלית: מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה.

 

הקובה:

מרטיבים מגש במעט מים.

מחלקים את תערובת הסולת לכדורים בגודל אגוז ומניחים על גבי המגש.

בידיים רטובות נוטלים כדור ומשטחים על כף היד.

מניחים במרכז כפית גדושה ממלית הבשר וסוגרים את הקצוות מסביב למלית.

מגלגלים בעדינות לכדור עגול וחלק.

מניחים על גבי המגש וממשיכים עד לסיום כל כדורי הסולת.

 

המרק: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בצל עד הזהבה.

מוסיפים סלק וממשיכים לטגן כ-2 דקות.

מוסיפים את שאר החומרים, יוצקים מים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים להבה ומבשלים כ-1/2 שעה.

 

השלב האחרון: מטילים לסיר המרק הרותח 8-7 כדורי קובה מוכנים, ממתינים דקה ומוסיפים עוד 8-7 עד גמר הקובות.

מטלטלים את הסיר בזהירות רבה למניעת הידבקות.

מבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.

מכבים את האש ומניחים את הסיר סגור כ-10 דקות נוספות.

תגובות (0)
הוסף תגובה