מתכון מהיר: דגים בציפוי פריך

 

 

מרכיבים:

ל-4 מנות

 

בלילה לציפוי:

2 כוסות קמח רגיל

1 כפית מלח ים

1 ביצה

1/2 1 כוסות חלב או 1/2 1 כוסות מים

 

1/2 ק"ג מיקס דגים קטנים וצעירים: סרדינים, ברבוניות, מרלנים, ג'רבידות

שמן לטיגון עמוק

אופן הכנה:

מנפים את הקמח, מוסיפים ביצה, חלב ומלח וטורפים לבלילה חלקה מגושים.

 

מחממים שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית, אפשר לבדוק אם השמן חם דיו באמצעות טפטוף מעט מהבלילה לתוך השמן.

 

טובלים את הדגים בבלילה, כך שיהיו מכוסים לגמרי ומטילים לתוך השמן. מטגנים במנות קטנות (למניעת "צניחת" טמפרטורת השמן) עד כדי הזהבה-השחמה. תהליך של כ-3-4 דקות.

 

עורמים את הדגים בצלחת הגשה או על גבי נייר אפייה, או נייר עיתון. סוחטים מעל מיץ לימון ומגישים מייד. אפשר להגיש עם מיונז או איולי.

 

טיפ:

איך בוחרים דגים קטנים? הכי חשוב שיהיו טריים, בעלי עיניים בולטות, ריח ים (אך לא דגי), ומבריקים.

תגובות (0)
הוסף תגובה