קינוח חורפי וזריז בתוספת מבורכת של שוקולד מומס. אפשר להחליף את הפירות בכל העולה על דעתכם; אגסים, תפוחים, פטל או פירות משומרים. אם החלטתם להשתמש בתפוחים רצוי להוסיף מעט קינמון לתערובת הקראמבל, אמיצים וחובבי טעמים מעניינים מוזמנים להוסיף מעט הל וקמצוץ אגוז מוסקט.
המרכיבים:
ל-4 מנות
לקראמבל:
1/2 כוס קמח
2 כפות סוכר
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
6-8 תותים, חצויים
1 בננה גדולה פרוסה לפרוסות עבות
50 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום גבוהה (180-200 מעלות, תלוי בעוצמת התנור).
מעבירים קמח וסוכר לקערה ומערבבים, מוסיפים קוביות חמאה ומפוררים בידיים (מקפידים לא לפורר יתר על המידה בכדי שיתקבלו פירורים שמנמנים).
משמנים קעריות אישיות במעט חמאה, מוסיפים את הפירות החתוכים וזורים מעט סוכר.
מניחים מעל 1-2 כפות שוקולד קצוץ ומכסים בפירורי הקראמבל.
אופים בתנור שחומם מראש במשך כ-20 דקות או עד שהקראמבל שחום.
זורים אבקת סוכר ומגישים חם.