מתכון מתוך"כרמלה ואני, המתכונים של דניאל זך", הוצאת "מודן":
מנה קלאסית הנחשבת לאחת ממנות הדגל של מסעדת "כרמלה בנחלה". מצוינת לפתיחת ארוחה בליווי של יין שרדונה צונן. השילוב בין האגס המתוק לגבינה המלוחה יוצר ניגוד המשתלב בהרמוניה בחלל הפה.
כדאי להשתמש בגבינה כחולה איכותית, לא מלוחה מידי או חריפה מידי, מתוך המבחר הגדול הקיים במעדניות. נסו משהו ממשפחת הגורגונזולה, ואל תתביישו לבקש לטעום.
המרכיבים:
ל-6 מנות
6 אגסים יפים וגדולים
8 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס טרי
1 צרור עלי רוקט (ארוגולה), ממוינים ושטופים
חופן אגוזי מלך קלויים במחבת חמה, רצוי מטפלון, ללא שומן)
מיץ מחצי לימון
1 /שן שום, כתושה
מלח
200 גרם גבינה כחולה איכותית חתוכה לפרוסות עבות
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות), קולפים את האגסים, מניחים כל אגס על יריעת אלומיניום ומרימים קצת את שולי היריעה.
מזליפים על האגס שמן זית וזורים פלפל שחור.
סוגרים את הנייר מעל האגס כך שתיווצר עטיפה.
צולים 30 דקות, מוציאים מהתנור ומשאירים את העטיפה סגורה עוד 30 דקות.
פותחים את העטיפה מעל קערית ומעבירים אליה את הנוזלים שהצטברו.
חוצים את האגסים לאורכם ובעזרת כפית מסלקים את הליבה. מניחים בקערה.
מוסיפים לקערה את העלים, האגוזים, שארית שמן הזית, מיץ הלימון, השום והמלח ומערבבים בזהירות.
מחלקים את הסלט לצלחות אישיות (או מעבירים לקערת הגשה). מניחים את הגבינה מעל ומגישים.