פורים: עגבנייה ממולאת ברוטב יוגורט ופרג

הפרגים האדומים מצויים עכשיו בשיא פריחתם וממלאים את השדות. פרג הוא גם התבלין המזוהה ביותר עם חג הפורים. כשחושבים על פרג, חושבים מתוק.

 

השבוע החלטתי לגוון ולהציע לכם מתכון לפורים קצת שונה: מתכון למנה ראשונה, או לארוחה קלה, שמשלב בתוכו פרג: עגבנייה במילוי גבינת שמנת וסלמון מעושן ברוטב יוגורט ופרג.

התבלין שאנו מכירים כפרג ומשתמשים בו לבישול ולאפייה מופק מזרעיו של זן הפרג התרבותי. מהשרף של הפרג התרבותי מפיקים את סם האופיום שגורם לטשטוש ולישנוניות.

 

זוכרים את הסיפור על דורותי והקוסם מארץ עוץ? דורותי היתה בדרכה לפגוש את הקוסם מארץ עוץ כשעברה בתוך שדה ענק של פרגים. כשנשמה את האבקנים של הפרגים שקעה דורותי בשינה מכושפת, ואם הקוסמת מלינדה לא היתה מצילה אותה, היתה ממשיכה לישון לעולם. 

 

 

לפני שאתם מחליטים להתחיל לגדל כמה פרגים בחצר האחורית, דעו שחל איסור על גידול פרג תרבותי ללא פיקוח ורישוי. 

עגבנייה במילוי גבינת שמנת וסלמון מעושן ברוטב יוגורט ופרג:

(כמות ל-4 סועדים)

מצרכים:

4 עגבניות בינוניות יפות

200 גרם פילה סלמון מעושן פרוס

200 גרם גבינת שמנת

כף צנוברים קלויים

חצי ליטר יוגורט בקר

2 כפות פרג

מלח

פלפל

כף פטרוזיליה קצוצה

עלי רוקט

שמן זית כתית טהור

אופן ההכנה:

  1. חולטים את העגבניות במים רותחים כחצי דקה ומעבירים אותם למי קרח להפסקת הבישול
     
  2. מקלפים את העגבניות בזהירות וחותכים בעזרת סכין את הראש של העגבניה
     
  3. מרוקנים את פנים העגבניה בעזרת כפית קטנה
     
  4. מערבבים בקערית את קטנה את גבינת השמנת יחד עם הפטרוזיליה והצנוברים
     
  5. ממלאים את העגבניות במילוי בשכבות של מילוי וסלמון מעושן
     
  6. מניחים כמה עלי רוקט וסוגרים את העגבניות עם הראש שלהם שחתכנו בהתחלה
     
  7. מערבבים בקערית נוספת את היוגורט יחד עם הפרג,מלח ופלפל
     
  8. שופכים יוגורט ל-4 צלחות, מניחים את העגבניות במרכז,מזלפים מעט שמן זית ומגישים קר
     

 

בתיאבון!

שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה

תגובות (0)
הוסף תגובה