מתכון מתוך "על השולחן אקספרס", ספר חדש מבית "על השולחן": מתכוני פטנט מקוריים, מהירים וטעימים, שיסחטו מחמאות בארוחת חג ויסגרו פינות באמצע השבוע. מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין ומיכל מוזס.
חומרים ל-6 מנות:
2 כפות שמן
40 גרם חמאה
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
2 צרורות עלי מנגולד ללא הגבעול הלבן קרועים לפיסות
500 גרם עלי תרד ללא גבעולים
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
1/4 כוס יין לבן יבש (לא חובה)
3 כוסות מים
1 כוס חלב
מלח ופלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט מגורר טרי
מעט מיץ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה:
מאדים בצל בסיר עם שמן וחמאה 3 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהוא שקוף ורך.
מוסיפים שום ומאדים עוד כחצי דקה (בלי שישחים).
מוסיפים מנגולד ומחצית מעלי התרד ומאדים עוד כדקה עד שהם מתרככים.
מוסיפים תפוח אדמה (אפשר גם יין לבן) ומבשלים דקהשתיים.
מוסיפים מים וחלב, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים 15 דקות עד שתפוח האדמה רך.
מסירים מהכיריים, מוסיפים את התרד שנותר וטוחנים למרקם סמיך (לא חייב להיות חלק) בעזרת מוט ריסוק.
מחזירים לרתיחה ומתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ומעט מיץ לימון. מגישים חם.
הצעה לגיוון
לא משליכים את גבעולי המנגולד (פטוטרת), אלא קוצצים דק וחולטים במים רותחים דקהשתיים, כדי לעדן את המרקם.
מסננים ומוסיפים לבצל בשלב הטיגון.
להעצמת הרושם
• טוחנים את המרק למרקם חלק. רגע לפני ההגשה מקציפים עוד קצת בעזרת מוט ריסוק.
• מניחים בכל קערית עיגול של גבינת עיזים (למשל סנט מור) או מעט גבינה כחולה מפוררת (גורגונזולה או רוקפור) או כמה קוביות קטנות של גבינת פטה, ואפשר גם תלולית קטנה של קצפת לא ממותקת.
לאתר על השולחן