עוגת קוקוס ושוקולד של אהרוני

מצרכים:

 

לקרם:

3\2 1 כוס שמנת מתוקה

350 גר' שוקולד מריר קצוץ

100 גר' שוקולד חלב קצוץ

2 כפיות תמצית וניל אמיתית

 

לעוגה:

5 ביצים

4\3 1 כוסות סוכר

3\2 4 כוסות קוקוס יבש לא ממותק

2 כפות קליפת תפוז מגורדת

הכנה:

 

להכנת הקרם:

שמים את השמנת והווניל בסיר ומביאים לרתיחה.

מורידים מהאש ומכניסים פנימה את השוקולד השבור.

מערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה.

שומרים כוס אחת מהקרם לחוד בטמפרטורת החדר. את שאר הקרם מקררים למשך 3 שעות לפחות.

 

להכנת העוגה:

מקציפים את הביצים והסוכר כשלוש דקות עד שהתערובת תפוחה ואוורירית.

מניחים את הקערה על סיר ובו מים רותחים וממשיכים להקציף עוד שלוש דקות.

מקררים מעט.

מערבים פנימה את הקוקוס וקליפת התפוז.

 

מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה מרוח בחמאה.

יוצקים לתבנית המרופדת את תערובת העוגה, משטחים יפה עם כף רטובה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כחצי שעה, עד שהעוגה זהובה ויציבה. מקררים לגמרי.

חותכים את העוגה הקרה לשלושה מלבנים שווים.

מקציפים את קרם השוקולד הקר כשלוש דקות.

מורחים מחצית מהקרם על מלבן עוגה באופן אחיד.

מניחים על הקרם עוד מלבן עוגה, עליו מורחים את יתרת הקרם המוקצף ומכסים במלבן השלישי.

מורחים את פני וצידי העוגה בקרם בטמפרטורת החדר.

אפשר לפזר מעט קוקוס מעל, לקישוט.

מקררים ומגישים.

תגובות (0)
הוסף תגובה