איך בוחרים דגים?
בזמן בחירת הדגים, בשוק או בחנות, אנו משתמשים כמעט בכל החושים שלנו:
- חוש ריח– מריחים את הדג ומוודאים שאינו מסריח או שיש לו ריח לא טוב אחר.
- חוש הראייה– מבצעים סריקה של הדג, מוודאים שהוא מבריק ולח. שימו לב במיוחד לשני מאפיינים המעידים על טריות: עיניים בולטות (דג עם עיניים שקועות אינו טרי); צבע אדום של הזימים.
- חוש המישוש– מוודאים שבשר הדג אלסטי-קפיצי באמצעות נגיעה בבשר הדג. אם במקום בו נגעתם בדג נוצר שקע, זו אינדיקציה לכך שהוא אינו טרי.
עוד ב Onlife:
קבב מוסר ים על מצע יוגורט וזיתים ירוקים
כמות ל-4 סועדים:
מצרכים להכנת הקבב:
500 גרםפילה מוסר ים, נקי מעור ועצמות וטחון
1 בצל קלוף וקצוץ דק
כפית ג'ינג'ר מגורד
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף חמאה מומסת
כפית צנוברים
1 חלבון ביצה
2 כפות קמח
כף גבינת פרמז'ן מגורדת
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
מצרכים להכנת היוגורט:
כוס יוגורט עיזים
2 כפות זיתים ירוקים קצוצים
חצי כפית שום כתוש
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את כל המצרכים להכנת הקבב ומכניסים למקרר לשעה
- מוציאים את הקערה מהמקרר ויוצרים קבבים מהתערובת
- מטגנים במחבת עם מעט שמן את הקבבים מכל הצדדים עד שהם מוכנים
- מערבבים בקערה את היוגורט והזיתים ומתבלים במלח ופלפל
- יוצקים על צלחת את היוגורט ומעל מניחים את הקבבים ומגישים.