בקייטרינג "מזל טלה" מגישים גספצ'ו במבחנות מעבדה רחבות ומצמידים לכל מרק דפי פילו פריכים ומתובלים (מתכון בהמשך), שמעניקים את הקראנץ’.
עוד בOnlife:
גספצ'ו אדום
חומרים ל-8 מנות
1 ק"ג עגבניות אדומות בשלות
1 פלפל אדום נקי מגרעינים
1מלפפון קלוף
1 שן שום קטנה
1 פלפל אדום חריף (לא חובה)
1/2 כוס שמן זית
2 כפות חומץ יין אדום
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
טוחנים בבלנדר את כל החומרים ומסננים במסננת דקה.
אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר.
גספצ'ו צהוב
חומרים ל-8 מנות
1 ק"ג עגבניות שרי צהובות
1 פלפל צהוב נקי מגרעינים
1 שן שום קטנה
1/2 כוס שמן זית
2 כפות חומץ יין לבן
מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה
טוחנים בבלנדר את כל החומרים ומסננים במסננת דקה.
אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר.
גספצ'ו ירוק
חומרים ל-8 מנות
ק"ג עגבניות ירוקות (לא בשלות)
1 זוקיני ירוק כהה
1 פלפל ירוק בהיר ("נהריה")
2 כפות חומץ יין לבן
2 כפות שמן זית
1 פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)
מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה
1. חולטים את הזוקיני במים רותחים ומומלחים כ-30 שניות ומעבירים למי קרח
2. טוחנים בבלנדר את כל החומרים ומסננים במסנת דקה.
אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר.
דפי פילו מתובלים
כל מרק זקוק לאיזו תוספת קראנצ'ית לטבילה: מברישים 2 דפי בצק פילו בשמן זית ומניחים זה על גבי זה.
מברישים שוב את העלה העליון, מפזרים תימין קצוץ ומלח ים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
חותכים בסכין למלבנים בגודל 8X15 ס"מ ואופים ב-160 מעלות כ-10 דקות עד הזהבה.
אפשר להכין עד כמה שעות לפני האירוע.