פבלובה מורכבת ממרנג (חלבונים מוקצפים עם סוכר שאופים בתנור), קצפת ורוטב פירות יער. ב"קפה יפו" הקצפת מוחלפת בגלידת "יוגורט פירות יער" המיוצרת במקום. כשמכינים בבית ניתן להסתפק בקצפת, גלידה וניל, או כל טעם של גלידה שאוהבים. זהו מתכון מאוד פשוט ומרשים שניתן לשחק איתו במגוון צורות.
עוד ב-Onlife:
שערות קדאיף במילוי מסקרפונה, קינמון ותותים
הרבה לפני שנהייתי השפית של קפה יפו, היה לפבלובה מקום מיוחד בליבי. כילדה נהגתי ללכת במיוחד למקום מסוים, שלצערי איננו קיים עוד, ולהזמין פבלובה. בכל פעם שהמנה הייתה מגיעה לשולחן – חיוך רחב, מאוזן לאוזן, היה מתפשט על פניי. אז כדי שאוכל לשחזר את אותה הרגשת ציפייה ואושר צרוף, יצרתי מנה שדומה לחוויה של פעם, אבל מכילה גם טוויסט שמייחד אותה מכל פבלובה אחרת.
להכנת המרנג
חומרים:
2 חלבונים
חצי כוס סוכר
אופן הכנה:
שמים סיר עם מים על אש קטנה.
שמים את החלבונים והסוכר בקערת מתכת או זכוכית מעל הסיר (צריך לוודא שהמים לא נוגעים בקערה)
מערבבים עד שהסוכר נמס.
מורידים את הקערה מהאש ומעבירים למיקסר.
מקציפים את החלבונים לקצף קשה (איך יודעים שהקצף קשה: כשבלון ההקצפה מערבב את הקצף אז הפסים שנוצרים נשארים ולא מתמסמסים לשאר התערובת.)
שמים נייר אפייה על תבנית ובעזרת שתי כפות מערימים תלוליות על התבנית ויוצרים בהן גומות בצורת קן ציפור. (עושים זאת כדי שיהיה לנו מקום לשים כדור גלידה או קצפת.)
אופים בתנור שמכוון ל-100 מעלות למשך כשעה, רצוי תנור שמכוון על טורבו, כיוון שאנו רוצים לייבש את המרנג.
המרנג מוכן כשהוא מתקלף בקלות מנייר האפייה.
להכנת רוטב פירות יער
חומרים:
250 גרם פירות יער (יכול להיות קפוא, טרי או מקופסא)
3 כפות סוכר (ניתן להוסיף עוד, תלוי כמה מתוק אוהבים)
1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים בסיר קטן ומבשלים על אש קטנה עד שהפירות מתרככים והמים מעט מתאדים. הפירות נשארים שלמים עם מעט רוטב נוזלי.
הרכבת המנה:
כשהכל מוכן ואנחנו מוכנים לאכול (זו אינה מנה שכדאי להכין מראש) מניחים מרנג אחד על כל צלחת, שמים כדור גלידה במרכז (או קצפת), שופכים את רוטב פירות היער מעל וטורפים!
ניתן גם להוסיף פירות טריים, להחליף את פירות היער בתותים או בריבה. ניתן גם להוסיף טעמים למרנג עצמו עם גרדת לימון, תבלינים, תמצית וניל, אגוזים/שקדים טחונים ועם כל מה שעולה בדעתכם. ניתן לקשט עם אבקת סוכר ועלה נענע רענן.
יש לכם מתכון מנצח עם פירות יער? פרסמו אותו בעמוד הפייסבוק של Onlife ואולי הוא ייכלל בבלוג המתכונים השבועי
רח' עולי ציון 11, יפו.
טלפון: 03-5181988