מתכון: סלמון עם בטטות ברוטב הויסין סיני

בגיליון אוגוסט של מגזין "על השולחן", אורלי פלאי-ברונשטיין מגישה מתכון מקורי וקל להכנה עם מרכיבים אופיניים למטבח האסיאתי.

 

עוד בOnlife:

 

 

רוטב הויסין

נשמע לכם מוכר? הרוטב מוגש לצד כמה ממנות הדגל של המטבח הסיני, למשל ברווז בנוסח פקין, חזיר צלוי, ספרינג רולס ואגרולס. יש לו טעם שמזכיר רוטב סויה מתקתק.

 

ממה זה עשוי? כמו כל רוטב אסיאתי גם ההויסין מתחיל בפולי סויה מותססים. הם מתובלים בשום, חומץ, צ’ילי, סוכר ולפעמים גם אורז, חיטה או בטטה. על אף שמשמעות שמו בסינית היא רוטב למאכלי ים, אין הוא מכיל דגים כלל, אבל בעבר שימש לתיבולם.

 

רוצים לקנות? יש צנצנות מיובאות מהונג קונג. להשיג במכולות סיניות, ב”טיב טעם” ובחנויות תבלינים.

 

חשוב! לטעום את הרוטב לפני שמוסיפים. אם הוא דומיננטי מדי, אפשר למהול במעט מים.

 

שימושים: מוסיפים אותו לכל סוג של מוקפץ עם אורז, נודלס, ירקות, עוף, בשר או דגים. משמש גם כמרינדה או חומר שמברישים בו נתחים, לתיבול רטבים ומרקים.

החומרים ל-4 מנות | 5 דקות הכנה | 15 דקות צלייה

600 גרם פילה סלמון טרי עם העור

2-3 כפות הויסין

פלפל שחור גרוס

1 כף שמן

1 כף רוטב סויה

1/2 דלעת יפנית (כתומה וקטנה) פרוסה

2 בטטות חתוכות לפלחים

3 קישואי גולדי (קטנים, עגולים וצהובים) חתוכים לפלחים

 

אופן ההכנה

* מחממים תנור ל-220 מעלות.

* מורחים את הסלמון בכף-כף וחצי הויסין ומתבלים בפלפל שחור גרוס. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

* מערבבים את יתרת ההויסין עם שמן וסויה, מוסיפים את הירקות ומערבבים. מניחים את הירקות בתבנית לצד הנתח.

* צולים 15 דקות או יותר לפי רמת ההכנה הרצויה.

מתוך גיליון אוגוסט 2011 של על השולחן, הגליון האסיאתי.

להזמנת הגיליון חייגו 03-6488898  או לחצו כאן

תגובות (0)
הוסף תגובה