מתכון: פרפה וניל עם פירות יער

יום האהבה, ט"ו באב, מקורו בחגיגה הגדולה של אמצע הקיץ. בעבר היו הנשים לובשות בגדים לבנים ויוצאות לרקוד בכרמים למצוא בני זוג שהיו באים בעקבותיהן. כיום, אנחנו מסתפקים ביציאה לארוחה רומנטית או בהחלפת מתנות.

 

הדובדבנים, כידוע, הם מאכל המעורר תאווה ותשוקה מינית – אפרודיזיאק. הצבע והמרקם שלהם מגרים את החושים וגורמים לעקצוצים בלשון. בעבר היו הנשים מגישות אותם לבני זוגן על מנת לסייע בתפקוד המיני. ויאגרה טבעית, אם תרצו.

 

גם הוניל, שנף בעברית, זן של סחלב שצומח באזורים טרופיים באמריקה ובאסיה, הוא אפרודיזיאק. אפילו מקורו של השם וניל מתקשר לענייננו – זהו שיבוש של המילה הספרדית לנרתיק (vaina).

שני זנים בלבד של הוניל ניתנים למאכל, וגדלים במדגסקר ובאיי בורבון שבאוקיאנוס ההודי. ניתן לרכוש את הדבר האמיתי – תרמילי וניל, תמצית וניל אמיתית ואבקת וניל ממקלות וניל טחונים, או תחליפים מלאכותיים וזולים יותר בצורת סוכר וניל, אבקת וניל ותמצית וניל.

 

 

עוד בOnlife:

החומרים (לתבנית אינגליש קייק מאורכת):

 

כף תמצית וניל

1.5 עלי ג'לטין

3 חלבונים

80 גר'סוכר

250 מ"ל שמנת מתוקה

כוס מיקס פירות יער 

 

אופן ההכנה:

 

1.      השרו ג'לטין במים חמימים עד שיימסו במים

2.      טחנו את מיקס פירות היער למחית חלקה

3.      הקציפו חלבונים עם סוכר, עד לקבלת קציפה לבנה ויציבה והעבירו לקערה

4.      הקציפו שמנת מתוקה, הוסיפו למסה שבקערה וקפלו יחד בעדינות

5.      חלקו את המסה לשני קערות: בקערה אחת קפלו עם תמצית וניל ובשנייה – לקפל עם מחית פירות יער.

6.      צקו לתבנית בשתי שכבות, הקפיאו ל- 7 שעות לפחות והגישו קפוא. ראו דוגמא להצעת הגשה בתמונה.

                                                                                                        

לאתר מסעדת איטלקיה בתחנה

תגובות (0)
הוסף תגובה