מתכון לחג: טארט טאטאן חגיגי לראש השנה

במאה התשע עשרה קרו שני אירועים מסעירים בעיירה הקטנה סולון (Sologne) שבצרפת: לאחר בחירתו של נפוליאון השלישי לנשיא הרפובליקה הצרפתית השנייה הוא רכש לעצמו טירה דווקא שם; והאחיות סטפני וקרולין, בנותיו של ז'אן טאטן, קיבלו לניהולן את "מלון טאטן" שבסולון. האחות הגדולה, סטפני, היתה אחראית על המטבח של המלון, ובמיוחד על הכנת הקינוחים. מספרים, שיום אחד עמוס במיוחד בסועדים, הניחה סטפני את הטארט הפוך (התפוחים היו כלפי מטה ואילו הבצק – מעל) בתנור. היא הגישה את הקינוח המוזר לסועדים, שאהבו את המנה, וכך נולד ה"טארט טאטן".

 

עוד בOnlife:

החומרים

לבצק

 2כוסות קמח
כף סוכר
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
רבע כוס מים קרים
1 ביצה
רבע כפית מלח
 
למילוי
 12תפוחי עץ גרנד גדולים וקלופים
100גרם חמאה
כוס סוכר
מעט מיץ לימון

גלידת וניל (אופציונאלי)

אופן ההכנה

1. מעבירים את כל המצרכים להכנת הבצק לקערה ומעבדים בעזרת מעבד מזון עד שמתקבלת תערובת בצק אחידה.

2. מוציאים את הבצק ומניחים במקרר כשעה.

3. חותכים כל תפוח עץ לארבעה חלקים ומערבבים בקערה עם מיץ לימון.

4. ממיסים את החמאה במחבת בינונית.

5. לאחר שהחמאה נמסה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד לקבלת קרמל.

6. מוסיפים את התפוחים החתוכים לקרמל ומבשלים כמה דקות על אש נמוכה (שימו לב שהקרמל לא יישרף).

7. מסירים את המחבת מהאש ומסדרים את התפוחים על תבנית עגולה בצפיפות.

8. את הבצק שהכנו  מרדדים לעיגול שיכסה את התבנית ויעטוף את התפוחים.

9. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג כדי שלא ייווצרו אדים במהלך האפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לחצי שעה (עד שהבצק מזהיב).

10. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים כרבע שעה.

11. מניחים צלחת מעל התבנית, הופכים אותה ומעבירים את הטארט כשהתפוחים המקור מילים מעל, אל הצלחת.

12. מגישים את הטארט פושר, ואני ממליץ – עם כדור גלידה וניל בצד .

לאתר מסעדת "איטלקיה בתחנה" 

תגובות (0)
הוסף תגובה