אנטיפסטו, או ברבים – אנטיפסטי, הוא שם כולל לסוגים שונים של מתאבנים, מנות ראשונות שמטרתן לעורר את התיאבון לפני הגשת הארוחה האיטלקית.
עוד ב- Onlife
- לא רק בסילבסטר: היתרונות הבריאותיים של הנשיקה
- ליהיא גרינר רוצה לעשות מייק אובר לגלעד שליט
- מה קרה ללינדזי לוהן?
למעשה, מכיוון שבאיטלקית אנטה משמעו 'לפני' שלא מדובר ב"נגד" הפסטי (ארוחה) אלא רק לפניה.
אנטיפסטי קל להכין, והיא מנה טעימה, בריאה ומרשימה. אנטיפסטי אפשר לאכול כמנה ראשונה בכל ארוחה, או כנשנוש נפלא בפני עצמו, או בסנדוויץ' – כפינוק בעבודה או לפיקניק.
אתם יכולים לבחור מגוון ירקות בהתאם לעונה, לזמינות בשוק או ברשתות השיווק, או לפי טעמכם האישי. לא משנה אילו ירקות תבחרו, דאגו לכך שהמנה תהיה צבעונית.
אנטיפסטו ירקות בתנור
חומרים:
2קישואים
ראש כרובית
1בטטה
בצל סגול
1חציל בינוני
10פטריות פורטבלו
שמן זית
חומץ בלסמי
רוזמרין, טימין – טריים
פלפל שחור גרוס, מלח
אופן ההכנה:
1. מפרקים את הכרובית לראשים ופרחים בינוניים.
2. פורסים את הקישואים והחציל לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
3. חותכים את הבצל ל-4חלקים.
4. שמים את כל הירקות בתבנית אפייה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
5. מזלפים מעל שמן זית ומעט חומץ בלסמי.
6. מפזרים מעל רוזמרין וטימין טריים ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות, כחצי שעה.
7. מצננים ומגישים פושר או קר.
בתיאבון!
שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה
החורף הגיע לאיטלקיה עם תפריטים חדשים: בוקר ועסקיות וערב
רוצים עוד אנטיפסטי? – קבלו מתכון לברוסקטה קייצית עם ממרח חצילים שרופים, פלפלים קלויים וגבינת עיזים