שוק מחנה יהודה תמיד היה בשבילי סוג של בית. אותם פרצופים מוכרים שלא באמת מוכרים אבל משום מה נראים ככה. ירושלמים הם בכלל עם שאפשר לסווג לשלוש קבוצות עיקריות: אלה שאתה מכיר, אלה שעוד תכיר ואלה שלא תרצה להכיר.
עוד ב- Onlife
בכל מקרה, הדיון הפילוסופי הזה נע לכיוון שאלה אחת בלבד. מה זה בכלל "כרטיס טעימות הטעימות של שוק מחנה יהודה", עליו שמעתי מפה לאוזן בקרב חבריי ברשת. וכך, שלושה שבועות אחר כך, יצאתי מצויד בכרטיס מעוצב ומוקפד שמכיל 10 טעימות שוק מובחרות בשוק מחנה יהודה, ואמור לספק לי טעימות של מגוון הטעמים והריחות של שוק מחנה יהודה.
אז בלי התלבטויות, יצאתי לסיבוב בשוק עם הכרטיס הנחשק וחזרתי עם חוויות מהכרטיס הכי ירושלמי שיש.
טעימה ראשונה: קפה
החלטתי ללכת על פי הסדר בכרטיס ונגד כיוון השעון ולמען האמת, קפה אורגני זה נשמע מגניב. לפני הכל, נתון א': ברזיל היא הארץ המובילה בייצור קפה. נתון ב': באלפונסו מגישים קפה ברזילאי אורגני עם ארומה משגעת. רק תעצמו את העיניים ותדמיינו את ארץ הסמבה, הכדורגל והשמש הירוקה. וחוץ מקפה, יש סלטים בריאים ומנה מיוחדת של גבינת קממבר עם תרד, בצל סגול ופטריות עטופה בבצק פילו נהדר.
טעימה שנייה: בורקס
בטעימה הבאה כבר הבנתי שיש לי ביד את הכרטיס המנצח: הבורקס הפריך עם הביצה קשה והמלפפון החמוץ בחנות "חוכמת הבורקס", הוא בורקס מארץ הבורקסים. אגב, רק בסופי שבוע מכינים בורקסים במילוי של חלבה שוקולד אגוזים ווניל, כך שלמרות הכל יצאתי בורקס.
טעימה שלישית: חלבה
"היה היה מלך עשוי מחלבה שהכתר שלו היה מצופה באגוזים", הטעימה הבאה היא בממלכת החלבה שמציגה יותר ממאה סוגים של הממתק האגדי. טעמתם פעם חלבת פיסטוקים? ומה עם חלבה שקדים? טיפ להולכים בדרכי: אל תשכחו לקחת ביס מהחלבה של המלכה וחלבת הנסיך.
טעימה רביעית: ממתקים
את התחושה המתוקה הנצחתי בטעימה הבאה עם שקית ממתקים אישית ובה בעיקר בננה ותות עשויים גומי מתוק. על מגוון השוקולדים ויתרתי בלב כבד, בכל זאת יש עוד דרך ארוכה.
טעימה חמישית: גבינות
שום דבר לא הכין אותי לטעימה הבאה, סבתא חובבת הגבינות טענה שהאל פרומז'אוס גנב את הגבינה הצרפתית מהאולימפוס ומאז נענש באכילת גבינה מותכת כל חייו. חנות הגבינות המדהימה של באשר היא גן עדן קולינרי של גבינות, יין ומעדני גורמה. על קצה לשוני הונחו גבינות ברי וקממבר המפורסמות וגם גבינה שוויצרית מהשלג של האלפים וגבינה נורבגית בטעם קרמל, איך הכל חולף מהר כשנהנים.
טעימה שישית: שמן זית
מיד לאחר מכן, הכרתי חבר חדש: שמן זית בשם קורונייקי. הבחור הזה חובב מוסיקה יוונית ומשלב בתוכו חריפות ומרירות לתיבול דגים במסעדות של סלוניקי, לידו ניצב כמו מאבטח של אל על, ברנע הישראלי הדומיננטי והמסוקס, שמן זית שמתאים איך לא, לחומוס.
טעימה שביעית: לחם
חשבתם פעם עד כמה היו תפלים חיינו ללא שמן הזית? את כל העושר הקולינרי הזה קינחתי בלחם תוצרת במאפיית הדקל שמספקים לחם עשיר ופריך למסעדות ובתי הקפה שבאזור. במאפייה הזו יש לחם עם תוספות כמו דבש ושומשום, לחם צרפתי ולחם מחמצת עם השם המתגלגל, ג'ובאני. אם אין לחם, מה תאכלו?
טעימה שמינית: מיץ טבעי
הגעתי לשלב שבו הפסקתי לנחש מה הטעם הבא שיפתיע אותי. את האתרוג לא ראיתי מאז סוכות אבל מיץ האתרוגים המופלא שטעמתי הוא בעל סגולות רפואיות ומדובר באחד מהדוכנים המפורסמים בשוק מחנה יהודה המציע מגוון של מיצים על פי מתכון סודי. חוץ מאתרוגים יש גם מיץ חבושים, מיץ קני סוכר ומיץ עשבים. כן, עשבים.
טעימה תשיעית: תבלינים
תערובת השקדים והאוכמניות וגם תערובת הפיסטוק המצוינת של "תבליני פרג" הפכה את האורז הלבן למאכל עשיר בטעמים. אני מת על תבלינים במיוחד בשקים האלו שנראה כאילו הגיעו ישר מהשדה.
בפרג אפשר גם להשיג תבלינים מיוחדים כמו "בסיסה" תערובת טריפוליטאית וטוניסאית עם חיטה קלויה, שומר וכוסברה, ו"מקלות סוס" לשים בבקבוק הערק של יום שישי בצהריים.
קו הסיום – גלידה בהתאמה אישית
לא יאומן, הגעתי לסוף. שרירי הרגליים כואבים אך הלב רוצה עוד. הטעימה האחרונה היא של גלידה בהתאמה אישית עם מגוון של תוספות מתוקות.
זה היה טעים, נחמד ומרתק וגם כירושלמי ותיק לא תמיד הכרתי את כל הטעמים שיושבים ממש מתחת לאף. מה שכל כך יפה בשוק הזה הוא שכל אחד יכול למצוא בו מקום, הכניסה חופשית אבל כדאי לבוא עם כרטיס.