בישול בזול: 3 ארוחות בריאות ליום שלם בפחות מ- 60 שקלים

סדר פסח. מצה עם שוקולד. שאריות מהסדר. ומצה עם שוקולד. על האש אצל הדודים. ומצה עם שוקולד. ארוחת ערב אצל הצד במשפחה אותו הזנחנו בליל הסדר. ועוד מצה עם שוקולד. סביר להניח שככה יראה התפריט שלנו בשבוע הפסח.

 

עוד ב – Onlife:

 

אבל זה ממש לא חייב להיות ככה – הקיץ שהגיע אלינו מוקדם מהצפוי (כנראה התקנא בחורף המבורך שהיה לנו השנה והחליט להראות מה הוא מסוגל לעשות) מהווה הזדמנות מצוינת לפתוח באופן רשמי את עונת הסלטים והארוחות הקלילות והמזינות (וטוב, בואו גם נקרא לילד בשמו – עונת השורטס והגופיות), לכן כדאי לנצל את ההזדמנות ולהעביר את החג לא רק בחברת תפוחי אדמה ומצות מטוגנות.

 

אז לפני שאת אומרת "אחרי החג נתחיל לאכול בריא" את מוזמנת לראות איך אפשר להעביר גם את הפסח מבלי שהבטן תצעק "הצילו" ושאת תרגישה נפוחה יותר מלחמניה לא כשרה. וכל זה אפילו בלי טיפה של חמץ.

 

ארוחת בוקר של אלופות

(ארבע מנות)

מצרכים

1/4 כוס חלב דל שומן  – כפי שכבר ציינו בשבוע שעבר, כדאי לזכור שעדיין קיימת האופצייה לקנות חלב בשקית ולשלם עליה – גם במגה וגם בשופרסל- 4.70 שקל (לחלב 1% של תנובה) במקום 5.80 שקל.

 

3 כוסות מים

 

1/2 1 כוס קינואה– באתר מגה קיימת רק הקינואה של סוגת, שעולה 19.79 שקל ל- 500 גרם. בשופרסל מציעים גם את הקינואה שלהם, שעולה 12.49 שקל לאותה הכמות.

 

1/2 כוס פקאנים – פקאנים זה עסק די יקר (80 שקל לקילו במחירי השוק), לכן כדאי לשים לב שברוב המתכונים, כמו גם זה שלנו, אפשר להמיר אותם באגוזי מלך הזולים יותר. מכיוון שאין לנו צורך בכמויות מסחריות, האופציה הטובה ביותר היא ללכת לשוק ולקנות 150 גרם אגוזים, מה שלא אמור לעלות יותר מ- 15 שקל (המחיר של האגוזים נע בדרך כלל בין 55-66 שקל לקילו). בסופרים, כצפוי, זה יעלה קצת יותר: במגה מוכרים אריזה של 300 גרם אגוזים ב- 25.99 שקל ואילו בשופרסל מוכרים אגוזים באריזות של 100 גרם ובמחיר של 9.99 שקל לאריזה.

 

1/4 כוס חמוציות מיובשות – גם את החמוציות כדאי לקנות בשוק, שכן המחיר שלהן שם הוא בסביבות ה- 30 שקל לקילו ומכיוון שנצטרך אותן לשני המתכונים, כדאי לקנות 300 גרם ולשלם בסביבות 10 שקל. אם בכל זאת אתם בוחרים את אופציית הסופר, במגה כמות כזו תעלה לכם כמעט כפול, ואילו בשופרסל יש כרגע מבצע של 250 גרם חומציות קטיף ב- 10 שקל. ועל זה נאמר: "ממש במחיר שוק". 

 

1 תפוח עץ חתוך לקוביות– בסביבות שקל וחצי.

 

1 כפית קינמון טחון –ממש כמו החלב, גם קינמון המגיע בשקית זול יותר מזה המגיע בקופסה, והפעם אפילו ההפרש ביניהם הוא מהותי יותר. ולשם השוואה: 80 גרם קינמון בשקית של תבליני מימ יעלו במגה 6.29 שקל. לעומת זאת, קינמון של אותה החברה אבל בקופסה, יעלה 9.99 שקל ולכמות שקטנה בחצי.

 

2 כפות דבש –גם דבש נחשב למרכיב יקר, אבל לא בהכרח בצדק (כמובן שזה במקרה שלא מתעקשים לקנות דבש דבורים טהור). כך, למשל, במגה מציעים את הדבש שלהם באריזה לחיצה במשקל 250 גרם ובמחיר של 10 שקל בלבד. אבל- שימו לב- גם על המרכיב הזה אפשר לוותר הרבה מהפעמים ולהחליפו בסוכר שיש לכם בבית. ולכן, המחיר יעמוד על אפס שקלים.

 

הכנה

מסננים את הקינואה היטב בתוך מסננת מתחת למים זורמים ואחר כך שמים אותה בסיר יחד עם המים. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה ומבשלים במשך חמש דקות נוספות. מוסיפים את התפוחים והחמוציות וממשיכים לבשל על אש נמוכה לעוד כעשר דקות, עד שהמים נספגים. בינתיים קולים את האגוזים במחבת במשך כמה דקות עד שהם נהיים זהובים, מורידים מהאש, מצננים וקוצצים אותם לחתיכות קטנות. כשהקינואה מבושלת, מוסיפים לסיר את החלב והקינמון (אפשר גם 2 כפיות חמאה למי שרוצה) ומבשלים למשך כדקה, עד שהחלב מתחמם. מורידים מהאש וממתיקים עם הדבש לפי הטעם.

 

ארוחת צהריים למעופפים

(2 מנות)

מצרכים

2 כוסות שאריות עוף צלוי או חזה עוף חתוך לקוביות –אם נשאר לכם עוף מערב החג או מאחת הארוחות הנלוות– מעולה, הוא לגמרי יסתדר עם המתכון הזה. אם לא, עדיף שלא תכנעו לרצועות החזה המוכנות של מאמא עוף, שעולות 35.99 שקל לאריזה של 400 גרם, ובמקום תקנו חצי קילו של חזה עוף טרי במחיר של 8.50 שקל (במגה) ותקפיצו אותו לכמה דקות במחבת עם קצת שמן.  

 

אבוקדו חתוך לקוביות – 2 שקל.אם כבר לא תמצאו אבוקדו טוב, או שסתם יבוא לכם להרגיש יותר קיץ בפה, אתם יכולים להמיר את האבוקדו במנגו. זה אמנם ייקר את המנה בכמה שקלים, אבל זה בהחלט יהיה שדרוג משתלם.

 

1-2 בצלי שאלוט או 1/2 בצל בינוני חתוך לקוביות –בצלי שאלוט אמנם יותר יפים בעין, ובעלי טעם עדין יותר, אבל גם בצל יעשה את העבודה נאמנה ויעלה גג 1 שקל.  

 

עלים מראש חסה שלם, שטופים וחתוכים גדול- גם הפעם מאוד מפתה לקנות חסה שכבר שטפו וחתכו עבורנו, אבל על הסידור הזה תשלמו בממוצע 10 שקלים, בעוד שחסה ערבית ארוזה עולה במגה רק 2.99 שקל.

 

לרוטב:

מיץ מחצי לימון גדול– גג שקל.

 

1 כפית חרדל דיז'ון –גם לחרדל דיז'ון יצא שם קצת מפוקפק, אבל זה ממש לא מחייב במציאות: פשוט במקום חרדל תוצרת חוץ, כמו זה של BORNERשעולה 15.99 שקל ל- 300 גרם, אפשר לקנות את זה של מגה, שעולה 9.49 שקל לאותה הכמות.

 

1 כפית דבש– הנה, גם פה אפשר להמיר את הדבש בסוכר.

 

ההכנה:

שמים את כל חומרי הסלט בקערה גדולה. את החומרים לרוטב מכניסים לתוך צנצנת קטנה, סוגרים את המכסה ומנערים היטב. יוצקים את הרוטב כחצי שעה לפני זמן האכילה, על מנת שהטעמים יספגו במרכיבים. 

 

ארוחת ערב שהיא סלט קינואה, אבל לא כמו זה שכבר יצא מכל החורים

(2 מנות)

מצרכים:

1 בטטה בינונית– בסביבות השני שקלים

 

1/2 כוס קינואה– כבר קנינו קודם

 

1 כוס מים

 

חופן עלי בזיליקום טרי– 6.99 שקל במגה.

 

כף שמן –  תמיד כדאי לבדוק למה צריך את השמן. במקרה שלנו השמן הוא רק לשימון המחבת ולכן כל שמן יעשה את העבודה ואפשר ללכת על הזול ביותר, כמו השמן קנולה של מגה שעולה 7.90 שקל (וזה של השופרסל עולה 9 אגורות יותר). 

 

1/2 כוס גבינת פטה- פטה היא לא גבינה זולה ומחירה הממוצע עומד על 24 שקל, אבל בקלות אפשר למצוא את האופציות הזולות יותר. בימים אלו, למשל, מציעים במגה את גבינת הפטה עיזים של צוריאל ב- 16.99 שקל במקום ב- 23.99 שקל. לחילופין, מכיוון ש- 150 גרם יספיקו לנו בהחלט, ומכיוון שרב הגבינות מגיעות במשקל של 250 גרם, אפשר לקנות את הגבינה במשקל במעדניה. כרגע היא עולה במגה 99.90  לקילו, מה שאומר שלנו זה יצא 15 שקל בלבד.

 

מלח ופלפל לפי הטעם

 

חופן אגוזים –כבר קנינו קודם

 

ההכנה:

מחממים את התנור על 200 מעלות ובינתיים מקלפים את הבטטה וחותכים אותה לקוביות. את הקוביות מכניסים לתנור החם, מפזרים עליהן את שמן הזית ומתבלים עם מלח ופלפל.

מחממים למשך 25-35 דקות, עד שהבטטה מתרככת. בזמן שבטטה בתנור, מבשלים את הקינואה (כמו במתכון הראשון – מסננים, מרתיחים בסיר עם המים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים לבערך רבע שעה נוספת, עד שהמים נספגים).

ברגע שהבטטה והקינואה מוכנות, מערבבים אותן ביחד ומקפיצים אותן בתוך מחבת מעט משומנת יחד עם הבזיליקום והגבינה. מוזגים לצלחת ומפזרים מלמעלה עוד קמצוץ של עלי בזילוקים קצוצים היטב.   

 

השורה התחתונה:  106.85 שקל לתפריט יומי ובריא שיכול להספיק לשני אנשים לפחות ליומיים. אז מי צריך מצה בכלל? 

תגובות (0)
הוסף תגובה